Gå tilbake
+ porsjoner
Gratinert soppstuing

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GRATINERT SOPPSTUING

Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 204kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 250 gram champignon
  • 250 gram kantarell (evt. bare champignon)
  • Salt og pepper
  • 1 eggeglass vann
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 0,25 rød chili finhakket
  • Meierismør til steking, bruk gjerne kryddersmør
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 ss blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • 3 ss creme fraiche
  • 100 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Skjær champignon i skiver og del de største kantarellene i to. Dersom de er små beholder du de som de er.
  • Varm en stekepanne til medium temperatur. Tilsett soppen og surr dette i en tørr stekepanne. Strø over salt og pepper og tilsett ingefær og chili. Når soppen har begynt å falle sammen tilsetter du ett eggeglass med vann. Vannet bidrar til å hente frem mer av den gode soppsmaken. Surr dette frem til vannet har dampet. Hell soppen over i en medium stor ildfast form.
  • Smelt smør eller kryddersmør i en stekepanne og surr sjalottløken til den blir blank.
  • Tilsett blåmuggost, fløte og creme fraiche. Bland dette godt sammen helt til blåmuggosten smelter. La dette surre i pannen i et par minutter, frem til sausen tykner. Den skal fremdeles være litt rennende.
  • Hell ostesausen over soppen og vend dette godt inn i soppblandingen.
  • Strø over revet ost før du setter formen på midterste rille i ovnen. Stekes i 15-20 minutter, til osten er gylden.

Merknader

Server gratinert soppstuing som et nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.

Næringsinnhold

Kalorier: 204kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 12g | Fett: 16g