Gratinert soppstuing

Gratinert soppstuing

Gratinert soppstuing er en nydelig lavkarbo tilbehørsrett til middagen. Gratinert soppstuing er rask å lage. Du kan enkelt variere smaken ved å tilsette krydder og kremost med smak.

I denne oppskriften har vi brukt blåmuggost, som gir en rund og nydelig smak. Prøv for eksempel gratinert soppstuing med kremost med paprika eller pepper.

Gratinert soppstuing passer godt som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller til en god gryte. Den kan også spise alene, eller til en enkel salat.

Ønsker du en annen variant på soppstuingen kan du sjekke ut Asiatisk soppstuing, som du finner oppskrift til her.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager, finner du flere oppskrifter her.

Gratinert soppstuing

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GRATINERT SOPPSTUING

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 204kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 12g | Fett: 16g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 250 gram champignon
  • 250 gram kantarell (evt. bare champignon)
  • Salt og pepper
  • 1 eggeglass vann
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 0,25 rød chili finhakket
  • Meierismør til steking, bruk gjerne kryddersmør
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 ss blåmuggost
  • 1 dl fløte
  • 3 ss creme fraiche
  • 100 gram revet ost

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Skjær champignon i skiver og del de største kantarellene i to. Dersom de er små beholder du de som de er.
  • Varm en stekepanne til medium temperatur. Tilsett soppen og surr dette i en tørr stekepanne. Strø over salt og pepper og tilsett ingefær og chili. Når soppen har begynt å falle sammen tilsetter du ett eggeglass med vann. Vannet bidrar til å hente frem mer av den gode soppsmaken. Surr dette frem til vannet har dampet. Hell soppen over i en medium stor ildfast form.
  • Smelt smør eller kryddersmør i en stekepanne og surr sjalottløken til den blir blank.
  • Tilsett blåmuggost, fløte og creme fraiche. Bland dette godt sammen helt til blåmuggosten smelter. La dette surre i pannen i et par minutter, frem til sausen tykner. Den skal fremdeles være litt rennende.
  • Hell ostesausen over soppen og vend dette godt inn i soppblandingen.
  • Strø over revet ost før du setter formen på midterste rille i ovnen. Stekes i 15-20 minutter, til osten er gylden.

Kommentar

Server gratinert soppstuing som et nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search