Gratinert soppstuing

Gratinert soppstuing

Gratinert soppstuing er en nydelig lavkarbo tilbehørsrett til middagen. Gratinert soppstuing er rask å lage. Du kan enkelt variere smaken ved å tilsette krydder og smøreost med smak.

I denne oppskriften har vi brukt blåmuggost, som gir en rund og nydelig smak. Prøv for eksempel gratinert soppstuing med smøreost med paprika eller pepper.

Gratinert soppstuing passer godt som tilbehør til stekt kjøtt, fisk eller til en god gryte. Den kan også spise alene, eller til en enkel salat.

Ønsker du en annen variant på soppstuingen kan du sjekke ut Asiatisk soppstuing, som du finner oppskrift til her.

Trenger du tips til andre lavkarbo middager, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo gratinert soppstuing oppskrift

omhelse.no

  • Pers: 3-4
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 250 gram champignon
  • 250 gram kantarell (evt. bare champignon)
  • salt og pepper
  • 1 eggeglass vann
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1/4 finhakket rød chili
  • smør til steking bruk gjerne kryddersmør
  • 2 finhakket sjalottløk
  • 1-2 ss blåmuggost (varier mengden etter hvor godt du liker blåmuggost)
  • 1 dl mat fløte
  • 3 ss creme fraiche
  • 50 – 100 gram revet ost
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Skjær champignon i skiver og del de største kantarellene i to. Dersom de er små beholder du de som de er.
  3. Varm en stekepanne til medium temperatur. Tilsett soppen og surr dette i en tørr stekepanne. Strø over salt og pepper og tilsett ingefær og chili. Når soppen har begynt å falle sammen tilsetter du ett eggeglass med vann. Vannet bidrar til å hente frem mer av den gode soppsmaken. Surr dette frem til vannet er dampet. Hell soppen over i en medium stor ildfast form.
  4. Smelt smør eller kryddersmør i en stekepanne og surr sjalottløken til den blir blank.
  5. Tilsett blåmuggost, fløte og creme fraiche. Bland dette godt sammen helt til blåmuggosten smelter. La dette surre i pannen i et par minutter, frem til sausen tykner. Den skal fremdeles være litt rennende.
  6. Hell ostesausen over soppen og vend dette godt inn i soppblandingen.
  7. Strø over revet ost før du setter den på midterste rille i ovnen. Stekes i 15-20 minutter, til osten er gylden.
  8. Server gratinert soppstuing som et nydelig tilbehør til kjøtt eller fisk.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search