Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time time 30 minutter minutter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 311kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Bunn
- 125 g romtemperert meierismør
- 125 g Finesse bakesukker
- 3 eggeplommer
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 40 g avfettet linfrømel (se tips om erstatning i teksten over oppskriften)
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 3 eggehviter
- 100 g Finesse bakesukker
- 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 8 dråper mandelessens
Bunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 150 grader.
Pisk smør og søtning til myk krem. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt.
Smør en springform (22 cm i diameter) med smør eller olje.
Del deigen i tre like store deler og legg den ene delen til side. Bruk de andre to delene til å lage bunnen av kaken. Trykk deigen jevnt ned i kakeformen og opp langs kanten av formen.
Fyll
Stivpisk eggehvite og søtning. Vend inn mandelmel og mandelessens.
Hell fyllet over bunnen i formen og sørg for at kanten langs sidene går høyere enn fyllet, slik at det ikke renner over.
Del deigen du la til side i seks deler. Deigen er litt skjør og må håndteres med forsiktighet. Rull pølser av deigen og legg over fyllet. Trykk forsiktig pølsene flat når de er lagt over kaken. Du kan eventuelt rulle og trykke strimlene flat på plastfolie slik at du kan forflytte strimlene ved hjelp av folien.
Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen.
Kalorier: 311kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 26g