Lavkarbo fyrstekake

Lavkarbo fyrstekake

Lavkarbo fyrstekake, som er både sukkerfri og glutenfri, er faktisk en enkel kake å lage, som ser mer avansert ut enn den er. Dette er en skikkelig saftig fyrstekake som kan serveres i enhver anledning, både til hverdags og til fest.

Hvilken søtning brukes i kaken?

Det anbefales å anvende tagatesse og/eller sukrin melis i sukkerfri fyrstekake. Dersom du bare bruker en av delene må du huske at tagatesse er dobbelt så søtt som sukrin melis og at de derfor ikke kan byttes uten å endre på mengden.

Hvordan lages bringebærkrem?

Denne kaken passet nydelig sammen med bringebærkrem. Bringebærkrem lages ved å stivpiske 1.5 dl fløte sammen med 1 ts natreen. Tilsett 1 ss naturell smøreost og bland dette godt inn.

Lag bringebærpuré ved å lage en bringebærsaus av ca. 100 gram bringebær, som kjøres i en blender før den filtreres gjennom en sil. Slik får du bort frøene i bærene. Bruk den saften du får klemt ut av pureén og bland dette godt inn i kremen. Bruk gjerne en sprøytepose til å sprøyte kremen fint i utover kaken.

Ønsker du tips til andre lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.

Oppskrift til lavkarbo fyrstekake

omhelse.no 

  • Antall: 10 – 12
  • Tid: 75 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 3 eggeplommer
  • 70 gram tagatesse (tilsvarende 140 gram sukker)
  • 2 ss fiberhusk
  • 125 gram mandelmel
  • 50 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 1 ts bakepulver
  • 100 gram smør
  • 3 ss fløte
Ingredienser fyll
  • 200 gram mandler
  • 25 gram smeltet smør
  • 50 gram tagatesse (tilsvarende 100 gram sukker)
  • 25 gram sukrin melis (tilsvarende 25 gram sukker)
  • 1 eggeplomme
  • 1 egg
  • 5-8 dråper mandelessens, smak deg frem (kan utelates)
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 170 grader.
  2. Begynn med bunnen. Bland romtemperert smør og tagatesse til en myk masse. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette til en fast deig.
  3. Smør en paiform eller rundform som er 20 eller 22 cm i diameter.
  4. Del deigen i to deler. La den ene delen være litt større enn den andre og trykk den største delen ned i bunnen og opp langs siden. Bruk litt tid på dette slik at det blir jevnt fordelt.
  5. Lag så fyllet. Mal mandlene i en foodprosessor. Mal de ganske fint, da dette bidrar til å gjøre kaken saftig.
  6. Tilsett de resterende ingrediensene til fyllmassen og bland dette godt sammen.
  7. Hell fyllet over kaken og sørg for at kanten på kaken går høyere enn fyllet, slik at det ikke renner over.
  8. Lag åtte pølser av den resterende deigen og trykk disse ut i stimler på kjøkkenbenken. Det kan være lurt å bruke en stekespade til å løfte stimlene over på kaken. Legg de over kaken og trykk strimlene fast i kanten av kaken. Se på mønsteret på bildet for å se hvordan strimlene skal legges.
  9. Stekes på nederste rille i ovnen i 35-45 minutter. Den skal være gylden på toppen og fuktig og litt rennende inni når den tas ut av ovnen. La kaken hvile i en halvtimes tid før du skjærer i den, slik at fyllet får satt seg.
  10. Lavkarbo fyrstekake smaker nydelig sammen med hjemmelaget bringebærkrem. Se i teksten over denne oppskriften for å se hvordan du lager bringebærkremen sukkerfri, slik at du får en 100% sukkerfri fyrstekake.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search