
Lavkarbo fyrstekake
Lavkarbo fyrstekake, som er både uten tilsatt sukker og glutenfri, er faktisk en enkel kake å lage, som ser mer avansert ut enn den er. Dette er en skikkelig saftig fyrstekake som kan serveres i enhver anledning, både til hverdags og til fest. Kaken smaker av saftige mandler og det skal godt gjøres å ikke forspise seg.
Vi har brukt finesse bakesukker i denne kaken, og syntes det gir en god smak. Du kan bruke den søtningen du foretrekker. Bruker du en annen type søtning anbefaler vi deg å smake på deigen underveis, slik at du får en formening om hvordan kaken vil smake.
Hvordan lages bringebærkrem?
Denne kaken passet nydelig sammen med bringebærkrem. Bringebærkrem lages ved å stivpiske 1.5 dl fløte sammen med 1 ts natreen. Tilsett 1 ss naturell kremost og bland dette godt inn.
Lag bringebærpuré ved å lage en bringebærsaus av ca. 100 gram bringebær, som kjøres i en blender før den filtreres gjennom en sil. Slik får du bort frøene i bærene. Bruk den saften du får klemt ut av pureén og bland dette godt inn i kremen. Bruk gjerne en sprøytepose til å sprøyte kremen fint i utover kaken.
Ønsker du tips til andre lavkarbo kaker, finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FYRSTEKAKE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Bunn
- 3 eggeplommer
- 70 gram finesse bakesukker eller annen søtning
- 2 ss fiberhusk
- 125 gram mandelmel
- 50 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
- 1 ts bakepulver
- 100 gram meierismør
- 3 ss kremfløte
Fyll
- 200 gram mandler
- 25 gram meierismør smeltet
- 70 gram finesse bakesukker eller annen søtning
- 2 eggehviter
- 6 dråper mandelessens smak deg frem
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på over- og undervarme på 170 grader.
- Begynn med bunnen. Bland romtemperert smør og søtning til en myk masse. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette til en fast deig.
- Smør en paiform, eller rund form som er 20 eller 22 cm i diameter, med smør eller olje.
- Del deigen i to deler. La den ene delen være litt større enn den andre og trykk den største delen ned i bunnen og opp langs siden. Bruk litt tid på dette slik at det blir jevnt fordelt.
- Lag så fyllet. Mal mandlene til en finmalt masse i en foodprosessor.
- Tilsett pisket eggehvite, og de øvrige ingredienser til fyllmassen og bland dette godt sammen.
- Hell fyllet over kaken og sørg for at kanten på kaken går høyere enn fyllet, slik at det ikke renner over.
- Lag åtte pølser av den resterende deigen og trykk disse ut i stimler på kjøkkenbenken. Det kan være lurt å bruke en stekespade til å løfte stimlene over på kaken. Legg de over kaken og trykk strimlene fast i kanten av kaken. Se på mønsteret på bildet for å se hvordan strimlene skal legges.
- Stekes på nederste rille i ovnen i 35-45 minutter. Den skal være gylden på toppen og fuktig og litt rennende inni når den tas ut av ovnen. La kaken hvile i en halvtimes tid før du skjærer i den, slik at fyllet får satt seg.