250gsopp(for eksempel aromasopp, champignon eller kantarell)
2sjalottløkfinhakket
2neverspinatfersk eller frossen (bruker du frossen trenger du ca. 2 små blokker)
300gcreme fraiche
4egg
50grevet osttil sausen
100grevet osttil topping
100gbacon i strimler
Fremgangsmåte
Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Dette skal bli en jevn og fast deig.
Smør en paiform med smør eller olje. Størrelse 28 cm i diameter.
Trykk deigen ut i paiformen og opp langs siden på formen. Bruk litt tid på dette slik at deigen blir jevn. Bruk en gaffel til å trykke flere hull i bunnen, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Følg med underveis. Den skal bli gylden.
Stek sopp og løk sammen i en stekepanne med smør. Dryss over salt og pepper.
Legg spinat i stekepannen og surr dette sammen med soppen.
Bland sammen creme fraiche, egg og revet ost til sausen i en bolle.
Legg soppblandingen over paibunnen og hell over creme fraiche-blandingen. Dryss over revet ost og legg bacon på toppen av osten.
Stekes på midterste rille i ovnen i 20 – 30 minutter, frem til fyllet er fast og osten har blitt gylden.