Lavkarbo pai med sopp og bacon

Lavkarbo pai med sopp og bacon, nydelig og smaksrik middag. Dette er en glutenfri pai som enkelt kan lages vegetar, dersom du lar være å tilsette bacon.

Det er brukt champignon og aromasopp i denne paien. Du kan bruke den soppen du ønsker. Paien blir veldig god med for eksempel kantareller.

Prøv for eksempel å lage tacopai ved å tilsette tacokrydret kjøttdeig i paien, og server dette til hjemmelaget guacamole, salsa og rømme. Da får du en nydelig helgemiddag.

Deigen er fast og bunnen holder seg fast etter steking, slik en paibunn skal være. Lavkarbo pai passer godt sammen med en enkel salat eller som en nydelig rett på tapasbordet.

Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter, finner du flere oppskrifter her.

Oppskrift til lavkarbo pai med sopp og bacon

omhelse.no

  • Antall: 3-4
  • Tid: 60 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 100 gram romtemperert smør
  • 1 egg
  • 150 gram mandelmel
  • 30 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 0.5 ts salt
Ingredienser fyll
  • 250 gram sopp (for eksempel aromasopp, champignon eller kantarell)
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 never spinat, fersk eller frossen (bruker du frossen trenger du ca. 2 små blokker)
  • 1 boks creme fraiche
  • 4 egg
  • 150 gram ost, 50 gram til sausen og 100 gram til topping
  • 75-100 gram bacon i strimler
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Dette skal bli en jevn og fast deig.
  3. Smør en paiform i størrelse 28 cm i diameter.
  4. Trykk deigen ut i paiformen og opp langs siden på formen. Bruk litt tid på dette slik at deigen blir jevn. Bruk en gaffel til å trykke flere hull i bunnen, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
  5. Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Følg med underveis. Den skal bli gylden.
  6. Stek sopp og løk sammen i en stekepanne med smør. Bruk gjerne kryddersmør, som du finner oppskrift til her. Dryss over salt og pepper.
  7. Legg spinat i stekepannen og surr dette sammen med soppen.
  8. Bland sammen creme fraiche, egg og 50 gram ost i en bolle.
  9. Legg soppblandingen over paibunnen og hell over ostesausen. Dryss over revet ost og legg bacon på toppen av osten.
  10. Stekes på midterste rille i ovnen i 20 – 30 minutter, frem til fyllet er fast og osten har blitt gylden på toppen.
  11. Lavkarbo pai passer godt sammen med en enkel salat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search