Lavkarbo pai med sopp og bacon





Lavkarbo pai med sopp og bacon

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Nydelig og smaksrik pai! Denne er glutenfri og kan enkelt lages vegetar, dersom du lar være å tilsette bacon.

Det er brukt champignon og aromasopp i denne paien. Du kan bruke den soppen du ønsker. Paien blir veldig god med for eksempel kantareller.

Prøv for eksempel å lage tacopai ved å tilsette tacokrydret kjøttdeig i paien, og server dette til hjemmelaget guacamole, salsa og rømme. Da får du en nydelig helgemiddag.

Deigen er fast og bunnen holder seg fast etter steking, slik en paibunn skal være. Lavkarbo pai passer godt sammen med en enkel salat eller som en nydelig rett på tapasbordet.

Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter, finner du flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo pai

Lavkarbo pai med sopp og bacon

4.75 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 pai (1 pai gir porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1048kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 39g | Fett: 95g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Utstyr

  • 28 cm paiform

Ingredienser

Bunn

  • 100 gram meierismør romtemperert
  • 1 egg
  • 150 gram mandelmel
  • 30 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 0.5 ts salt

Fyll

  • 250 gram sopp (for eksempel aromasopp, champignon eller kantarell)
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 2 never spinat fersk eller frossen (bruker du frossen trenger du ca. 2 små blokker)
  • 300 gram creme fraiche
  • 4 egg
  • 50 gram revet ost til sausen
  • 100 gram revet ost til topping
  • 100 gram bacon i strimler

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Dette skal bli en jevn og fast deig.
  • Smør en paiform med smør eller olje. Størrelse 28 cm i diameter.
  • Trykk deigen ut i paiformen og opp langs siden på formen. Bruk litt tid på dette slik at deigen blir jevn. Bruk en gaffel til å trykke flere hull i bunnen, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Følg med underveis. Den skal bli gylden.
  • Stek sopp og løk sammen i en stekepanne med smør. Dryss over salt og pepper.
  • Legg spinat i stekepannen og surr dette sammen med soppen.
  • Bland sammen creme fraiche, egg og revet ost til sausen i en bolle.
  • Legg soppblandingen over paibunnen og hell over creme fraiche-blandingen. Dryss over revet ost og legg bacon på toppen av osten.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 20 – 30 minutter, frem til fyllet er fast og osten har blitt gylden.

Kommentar

Server gjerne paien med en digg salat. 

Viser 2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search