Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo skillingsboller

Lavkarbo kanelboller/skillingsboller

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 9 boller)
Kalorier: 221kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Fyll og topping

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bolle. Pisk inn det våte og bland til en fast deig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen kjennes klissete.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør. Vær generøs.
  • Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over sukrin sirup gold.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Rull deigen godt sammen til en pølse. Sørg for å rulle fast. Del pølsen i boller. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene før de legges på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle med pisket egg.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Sett bakebrettet en lun plass for heving i 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og sett brettet over. Dekk med plastpose og kjøkkenhåndkle.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek bollene på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.

Næringsinnhold

Kalorier: 221kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 4g | Fett: 18g