Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
Kjevle deigen mellom to bakepapir.
Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør.
Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over SukrinSirup gold.
Rull sammen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.