Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo skillingsboller

Lavkarbo kanelboller/skillingsboller (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 9 batch (1 batch gir 9 boller)
Kalorier: 153kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 150 g cottage cheese
  • 200 g kremfløte (evt. mandelmelk eller vann)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg (str. M eller L)
  • 120 g havrefiber (bruk mer dersom deigen er klissete)
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (malt psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fyll og topping

  • Smeltet meierismør
  • Kanel
  • Finesse bakesukker (evt. Sukrin Gold)
  • SukrinSirup gold (valgfritt)
  • Egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør.
  • Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over SukrinSirup gold.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Rull sammen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.

Næringsinnhold

Kalorier: 153kcal | Karbohydrater: 0,4g | Protein: 5g | Fett: 11g