Ny og bedre oppskrift på saftige lavkarbo skillingsboller!
Lavkarbo kanelboller eller lavkarbo skillingsboller, som vi sier i Bergen, smaker nydelig. Disse bollene er saftig og luftig, og enkle å lykke med.
I denne versjonen har vi byttet cottage cheese med creme fraiche og fjernet kokosmel og eplesidereddik. Man får derfor en bolledeig som er litt raskere å lage, og ikke minst enda saftige boller.
Denne oppskriften er glutenfri og nøttefri.
Dersom du ønsker å bruke en annen type søtning enn finesse bakesukker i deigen må du være obs på å tilsette noe som aktiverer gjæren.
For å sikre at bollene hever må du tilsette enten finesse bakesukker, tagasøtt, bakesukkr, inulin eller yaconsirup. 1-2 ts er tilstrekkelig.
Havrefiber er ikke det samme som havremel eller havregryn. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater og er et reint fiberprodukt som ikke trekkes opp som næring i tarmen. Du finner havrefiber på tights.no: SunnRask Havrefiber.
Vi har samlet alle våre bolleoppskrifter på en samleside, som du finner her.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

LAVKARBO KANELBOLLER / SKILLINGSBOLLER (forbedret oppskrift 2022)
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 120 gram havrefiber (bruk mer dersom deigen er klissete)
- 40 gram finesse bakesukker
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts kardemomme
- 0.5 ts salt
- 3 egg
- 300 gram creme fraiche
- 1 dl kremfløte
Fyll og topping
- Smeltet meierismør
- Kanel
- Finesse bakesukker (evt. sukkr gull eller sukrin gold)
- Sukrinsirup gold (kan utelates)
- Egg til pensling
FREMGANGSMÅTE
- Bland alt det tørre i en bolle. Pisk inn det våte og bland til en fast deig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen kjennes klissete.
- Kjevle deigen mellom to bakepapir.
- Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør. Vær generøs.
- Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over sukrin sirup gold.
- Rull deigen godt sammen til en pølse. Sørg for å rulle fast. Del pølsen i boller. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene før de legges på et bakebrett med bakepapir.
- Pensles med pisket egg.
- Sett bakebrettet en lun plass for heving i 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og sett brettet over.
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Stek bollene på midterste rille i ovnen i 35 minutter.