Lavkarbo saftige skillingsboller





Ny og bedre oppskrift på saftige lavkarbo skillingsboller!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo kanelboller eller lavkarbo skillingsboller, som vi sier i Bergen, smaker nydelig. Disse bollene er saftig og luftig, og enkle å lykkes med.

I denne versjonen har vi byttet cottage cheese med creme fraiche og fjernet kokosmel og eplesidereddik. Man får derfor en bolledeig som er litt raskere å lage, og ikke minst enda saftige boller.

Denne oppskriften er glutenfri og nøttefri.

Lavkarbo skillingsboller

Dersom du ønsker å bruke en annen type søtning enn finesse bakesukker i deigen må du tilsette noe annet som aktiverer gjæren.

For å sikre at bollene hever må du tilsette enten finesse bakesukker, tagasøtt, bakesukkr, inulin eller yaconsirup. 1-2 ts er tilstrekkelig.

Havrefiber er ikke det samme som havremel eller havregryn. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater og er et reint fiberprodukt som ikke trekkes opp som næring i tarmen. Du finner havrefiber på tights.no: SunnRask Havrefiber.

Lavkarbo skillingsboller

Vi har samlet alle våre bolleoppskrifter på en samleside, som du finner her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo skillingsboller

Lavkarbo kanelboller/skillingsboller

4.36 fra 14 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 1 batch (1 batch gir 9 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 221kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 4g | Fett: 18g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 120 gram havrefiber (bruk mer dersom deigen er klissete)
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt
  • 3 egg
  • 300 gram creme fraiche
  • 1 dl kremfløte

Fyll og topping

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bolle. Pisk inn det våte og bland til en fast deig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen kjennes klissete.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør. Vær generøs.
  • Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over sukrin sirup gold.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Rull deigen godt sammen til en pølse. Sørg for å rulle fast. Del pølsen i boller. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene før de legges på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensle med pisket egg.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Sett bakebrettet en lun plass for heving i 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og sett brettet over. Dekk med plastpose og kjøkkenhåndkle.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek bollene på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.

Recent Posts
Viser 18 kommentarer
  • Herdis
    Svar

    Kan man bruke mandelmel istedenfor? For havrefiber gir tørr og litt spesiell smak .

    • Svar

      Hei, det er godt mulig at mandelmel kan brukes i en kombinasjon med havrefiber, men vi har ikke lykkes med å lage en oppskrift på boller som kan kjevles og rulles til skillingsboller når melet bare har vært mandelmel. Da vil deigen bli veldig klissete, etter vår erfaring. Sjekk gjerne ut vår oppskrift på boller med mandelmel, som dog ikke kan kjevles til kanelboller, men som kan lages som vanlige runde boller 🙂 https://omhelse.no/lavkarbo-boller-med-mandelmel/

  • Torunn
    Svar

    2 stjerner
    Hvorfor må man bruke creme frache? Ikke mulig å bruke vann eller melk i lavkarbo?

    • Robert Helle
      Svar

      Pga smak. Vanlig melk er ikke lavkarbo.

      • Ann-Karin Svensli
        Svar

        Hei hei

        Denne vil jeg prøve 😃
        Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker?

        • Robert Helle
          Svar

          Det kan du men smaken vil nok ikke bli den samme siden Finesse er det som vil funke best i denne.

  • Mariann
    Svar

    Går det an å lage melisglasur med sukrinmelis? Holder den seg myk og klissete eller stivner den som vanlig glasur? Disse skillingsbollene var kjempegode. 🙂

    • Stina Nilsen
      Svar

      Du kan lage melisglasur av sukrinmelis og den vil stivne. Men glasuren blir ikke særlig god og får en sterk metallisk smak. Men smak deg gjerne frem 🙂

  • Mariann
    Svar

    Skal det våte varmes opp sånn at gjæren får det lunt?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Du trenger ikke å gjøre det da vi har erfaring med at dette ikke øker heveprosessen. Men prøv deg gjerne frem.

  • Håpefull
    Svar

    Ser veldig godt ut, men jeg har fulgt oppskriften og det hever ikke. Hva kan være feil?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, Det kan være mange grunner til at en deig ikke hever. Det kan skje med vanlig hvetedeig også. Gjær er følsom for temperaturendringer og trenger rette forhold for å aktiveres. Vår erfaring er at gjær i lavkarbo bakst får deig til å heve ca. dobbelt så lite som gjær i hvetebakst. Vi bruker derfor gjær i kombinasjon med bakepulver og eller natron. Dersom du opplever at du som regel ikke får aktivert gjæren kan du tilsette en ekstra ts bakepulver i deigen for å sikre luftig bakst. Lykke til 🙂

      • Lene
        Svar

        Kan fersk gjær brukes for bedre og mer effektiv heving? Mengde i så fall?

        • Svar

          Hei, du kan gjerne bruke fersk gjær. Da ville jeg brukt en halv gjær og laget startkultur i et litermål med lunken væske og litt finesse bakesukker som aktiverer gjæren:)

  • Alexander
    Svar

    Havrefiber har vært utsolgt i ett halvt år nå på siden dere refererer til. Har dere noen andre plasser og handle det?

    • Robert Helle
      Svar

      Helsekost. Tights har også men blir utsolgt innimellom ja.

  • lisbeth
    Svar

    Deigen ble mislykket og klistrete. Kunne ikke rulles sammen da jeg prøvde.

    • omhelse.no
      Svar

      Da kan du tilsette mer havrefiber som beskrevet i oppskriften på punkt 1: «Bland alt det tørre i en bolle. Pisk inn det våte og bland til en fast deig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen kjennes klissete.»

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search