Lavkarbo saftige skillingsboller (ny 2022)

Ny og bedre oppskrift på saftige lavkarbo skillingsboller!

Lavkarbo kanelboller eller lavkarbo skillingsboller, som vi sier i Bergen, smaker nydelig. Disse bollene er saftig og luftig, og enkle å lykke med.

I denne versjonen har vi byttet cottage cheese med creme fraiche og fjernet kokosmel og eplesidereddik. Man får derfor en bolledeig som er litt raskere å lage, og ikke minst enda saftige boller.

Denne oppskriften er glutenfri og nøttefri.

Lavkarbo skillingsboller

Dersom du ønsker å bruke en annen type søtning enn finesse bakesukker i deigen må du være obs på å tilsette noe som aktiverer gjæren.

For å sikre at bollene hever må du tilsette enten finesse bakesukker, tagasøtt, bakesukkr, inulin eller yaconsirup. 1-2 ts er tilstrekkelig.

Havrefiber er ikke det samme som havremel eller havregryn. Havrefiber inneholder 0 gram karbohydrater og er et reint fiberprodukt som ikke trekkes opp som næring i tarmen. Du finner havrefiber på tights.no: SunnRask Havrefiber.

Lavkarbo skillingsboller

Vi har samlet alle våre bolleoppskrifter på en samleside, som du finner her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo skillingsboller

LAVKARBO KANELBOLLER / SKILLINGSBOLLER (forbedret oppskrift 2022)

5 from 1 vote
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 1 batch (1 batch gir 9 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 221kcal | Karbohydrater: 1.4g | Protein: 4g | Fett: 18g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Fyll og topping

FREMGANGSMÅTE

  • Bland alt det tørre i en bolle. Pisk inn det våte og bland til en fast deig. Tilsett mer havrefiber dersom deigen kjennes klissete.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør. Vær generøs.
  • Strø over rikelig med kanel, finesse bakesukker og sirkle over sukrin sirup gold.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Rull deigen godt sammen til en pølse. Sørg for å rulle fast. Del pølsen i boller. Bruk hendene til å lage runde og fine kanter på bollene før de legges på et bakebrett med bakepapir.
  • Pensles med pisket egg.
    Lavkarbo skillingsboller
  • Sett bakebrettet en lun plass for heving i 45 minutter. Fyll gjerne vasken med varmt vann og sett brettet over.
  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Stek bollene på midterste rille i ovnen i 35 minutter.

Kommentar

Dersom du bruker en annen søtning enn bakesukkr, tagasøtt eller finesse bakesukker må du tilsette inulin for å aktivere gjæren. Da kan du tilsette 1 ts inulin, evt. lik mengde yaconsirup.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search