Hakk hokkaido gresskar i terninger og kok dette i en kjele med vann i ca. 30 minutter, til gresskaret er mørt.
Hell av alt vannet og lag en jevn og klumpfri puré med en stavmikser. La puréen avkjøles mens du lager resten av kaken.
Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
Stek på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter. Sjekk underveis. Den skal bli gylden i fargen. Avkjøl bunnen i formen.
Stivpisk krem.
Pisk kremost, søtning, kanel og kardemomme til en luftig masse. Tilsett hokkaido puréen og kremen. Vend dette godt inn.
Bre osteblandingen over kakebunnen når den er avkjølt. Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
Grovhakk valnøttkjerner og stek dette i en stekepanne sammen med kanel, salt og søtning, helt til søtningen karamelliseres utenpå nøttene. Bre nøttene utover kaken før servering.