Sukkerfri ostekake med gresskar og krydder

Sukkerfri ostekake med gresskar og krydder

Sukkerfri ostekake med gresskar og krydder smaker som en mellomting mellom krydderkake og ostekake. Hokkaido gresskar setter et ekstra krydret preg på smaken i kaken. Dette er en glutenfri kake laget med nøttebunn.

Hokkaido gresskar inneholder 1.7 gram karbohydrater per 100 gram. Gresskaret er derfor svært egnet i et lavkarbo kosthold. Det er også kalorifattig og kan derfor spises med god samvittighet. Gresskaret er særdeles anvendelig og smaker godt i middag som puré, bakt eller syltet, eller i bakverk som paier, kaker eller brød.

Gresskaret er rikt på vitamin A, betakaroten, og er det som setter den karakteristiske fargen på gresskaret. Fargen gir matretten den anvendes i en nydelig farge.

Hokkaido gresskaret er tilgjengelig i butikken på høsten og har en lang holdbarhet.

Sukkerfri ostekake med gresskar og krydder er en nydelig kake å lage på høsten. Kaken har en nydelig krydret smak og passer nydelig i enhver kakeanledning.

Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her. 

Oppskrift til sukkerfri ostekake med gresskar og krydder

omhelse.no

  • Kake: 1
  • Tid: 4 timer
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 70 gram smeltet smør
  • 140 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 40 gram valnøtter, grovhakket
  • 0.5 ts salt
  • 45 gram sukrin melis
  • 0.5 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Ingredienser ostefyll med gresskar og krydder
  • 200 gram hokkaido gresskar puré
  • 3 dl kremfløte
  • 250 gram kremost naturell
  • 50 gram sukrin melis
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1/4 ts salt
Ingredienser karamelliserte valnøtter
  • 1 håndfull valnøttkjerner
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts salt
  • 5-6 ss tagatesse
Fremgangsmåte 
  1. Hakk hokkaido gresskar i terninger og damp dette i en kjele i ca. 30 minutter, til gresskaret er mørt.
  2. Hell av alt vannet og mos dette til en jevn og klumpfri puré med en stavmikser. La puréen avkjøles mens du lager resten av kaken.
  3. Sett ovnen på 180 grader, på over og undervarme.
  4. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Smør en 22 cm kakeform med smør eller olje. Trykk deigen jevnt utover bunnen.
  5. Stek bunnen på midterste rille i ovnen i 8-10 minutter. Sjekk underveis. Den skal bli gylden i fargen. Avkjøl bunnen på rist i kakeformen.
  6. Stivpisk krem.
  7. Pisk kremost, sukrin melis, kanel, kardemomme og salt til en luftig masse. Tilsett hokkaido puréen og kremen. Vend dette godt inn.
  8. Spre osteblandingen over kakebunnen når den er avkjølt. Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
  9. Grovhakk valnøttkjerner og stek dette i en stekepanne sammen med kanel, salt og tagatesse, helt til tagatesse karamelliseres utenpå nøttene. Spre nøttene utover kaken før servering.
  10. Server sukkerfri ostekake med gresskar og krydder med bær eller som den er.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search