2tsFinesse bakesukkerevt. yaconsirup, tagatesse eller inulinpulver
1.5tssalt
60ghakket oliven
Topping: pisket egg og valmuefrø
Fremgangsmåte
Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Bland alt det våte i en blender, inkludert mozzarella ost. Oliven skal blandes inn senere.
Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte fra blenderen og hakket oliven. Bland godt.
Smør en 22 cm rund kakeform med olje og hell deigen i formen.
Dekk formen med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over. Sett til heving i 45 minutter en lun plass. Fyll gjerne vasken med varmt vann og plasser kakeformen på et bakebrett over vannet.
Pensle deigen med pisket egg og strø over valmuefrø.
Stek midt i ovnen i 40-45 minutter.
Merknader
Server lavkarbo olivenbrød til suppe eller med ditt favorittpålegg.
Lavkarbo olivenbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.