Lavkarbo olivenbrød





Lavkarbo olivenbrød

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette er et brød som passer supert til suppe eller andre middagsretter.  Brødet er også nydelig sammen med ditt favorittpålegg.

Lavkarbo olivenbrød minner om focaccia på smak. Vi har forresten oppskrift på lavkarbo focaccia laget på en litt annen måte enn dette brødet.

Vårt lavkarbo olivenbrød er glutenfritt og nøttefritt.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo olivenbrød

LAVKARBO OLIVENBRØD

4.67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 brød (1 brød gir 8 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 252kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 12g | Fett: 18g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 175 gram revet mozzarellaost
  • 2.75 dl varmt vann
  • 4 egg
  • 40 gram smeltet meierismør
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss eplesidereddik
  • 70 gram havrefiber
  • 35 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 3 ss fiberhusk (psyllium)
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts tørrgjør
  • 2 ts finesse bakesukker evt. yaconsirup, tagatesse eller inulinpulver
  • 1.5 ts salt
  • 60 gram hakket oliven
  • Topping: pisket egg og valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alt det våte i en blender, inkludert mozzarella ost. Oliven skal blandes inn senere.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte fra blenderen og hakket oliven. Bland godt.
  • Smør en 22 cm rund kakeform med olje og hell deigen i formen.
  • Dekk formen med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over. Sett til heving i 45 minutter en lun plass. Fyll gjerne vasken med varmt vann og plasser kakeformen på et bakebrett over vannet.
  • Pensle deigen med pisket egg og strø over valmuefrø.
  • Stek midt i ovnen i 40-45 minutter.

Kommentar

Server lavkarbo olivenbrød til suppe eller med ditt favorittpålegg.
Lavkarbo olivenbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.

Viser 2 kommentarer
  • Nina
    Svar

    Angående kokosmel, er det fettredusert eller vanlig?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Nina. Alt kokosmel er fettredusert. Er det ikke fettredusert så er det kokosmasse. 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search