Lavkarbo olivenbrød

Lavkarbo olivenbrød

Dette er et brød som passer supert til suppe eller andre middagsretter.  Brødet er også nydelig sammen med ditt favorittpålegg.

Lavkarbo olivenbrød minner om focaccia på smak. Vi har forresten oppskrift til lavkarbo focaccia, helt uten havrefiber, dersom du har problemer med å få tak i havrefiber på butikken. Havrefiber er på vei inn på det norske markedet. Denne innføringen håper vi vil gå raskt, slik at alle får gleden av dette fantastiske fibret som gir nydelig lavkarbo bakst.

Vårt lavkarbo olivenbrød er glutenfritt og nøttefritt.

Gjær i lavkarbo bakst?

Vi har utviklet en metode som vi har kalt omhelse-metoden. Den tar for seg hvordan man får en lavkarbo gjærdeig til å heve uten sukker. Du kan lese mer om metoden og om de ulike ingrediensene som brukes i metoden, i denne artikkelen;

Hvordan bruke gjær i lavkarbo bakst, omhelse-metoden 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo olivenbrød

omhelse.no

  • Brød: 1
  • Tid: 90 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 25 gram fersk gjær eller 1 ss tørrgjær
  • 1 ss yaconsirup (lavkarbo sirup med glykemisk indeks på 3, kan ikke erstattes av annen lavkarbo sirup)
  • 40 gram smeltet smør
  • 2.75 dl usøtet mandelmelk eller vann
  • 175 gram revet mozzarellaost (ikke mozzarella i lake)
  • 4 egg
  • 1 ss eplesidereddik
  • 2 ss olivenolje
  • 15 gram/3 ss fiberhusk
  • 35 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 70 gram havrefiber (ikke havremel)
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 60 gram hakket oliven
  • 1.5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 toppet ss sukrin gold
  • olivenolje til pensling
  • valmuefrø til toppen
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 180 grader.
  2. Bland lunken mandelmelk eller vann i en bolle, sammen med gjær og yaconsirup. Rør godt slik at gjæren løses opp. La dette stå i bollen mens du gjør klart det andre.
  3. Smelt smør i en kjele. Skru av varmen og tilsett mozzarellaost, egg, eddik og olivenolje i kjelen. Rør rundt slik at hele massen blir lunken. Dette skal lunkes, slik at gjæren kommer skikkelig i gang. All osten trenger ikke å smeltes.
  4. Tilsett osteblandingen i bollen med gjær og rør dette inn.
  5. Bland inn alle de andre ingrediensene, og elt dette i minimum fem minutter med miksmaster med eltetupp.
  6. Smør en 22 cm kakeform med olje og hell deigen i formen.
  7. Dekk kakeformen med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over, slik at deigen holder en god temperatur. Sett kakeformen en lun plass. Fyll gjerne vasken halvfull med varmt vann og plasser kakeformen på et bakebrett over vannet. Deigen skal heve i 45 minutter. Etter heving skal olivenbrødet være ca. 1/3 større størrelse enn før heving.
  8. Smør deigen med olivenolje og strø over valmuefrø.
  9. Stekes på nest nederste rille i ovnen i 35-40 minutter.
  10. Server lavkarbo olivenbrød til suppe eller med ditt favorittpålegg.
  11. Lavkarbo olivenbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search