
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo olivenbrød
Dette er et brød som passer supert til suppe eller andre middagsretter. Brødet er også nydelig sammen med ditt favorittpålegg.
Lavkarbo olivenbrød minner om focaccia på smak. Vi har forresten oppskrift på lavkarbo focaccia laget på en litt annen måte enn dette brødet.
Vårt lavkarbo olivenbrød er glutenfritt og nøttefritt.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

LAVKARBO OLIVENBRØD
Skriv ut Pin VurderingAntall: brød (1 brød gir 8 porsjoner)
Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Kalorier: 252kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 12g | Fett: 18g
Allergener



Egg

Melk

Sulfitter
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 175 gram revet mozzarellaost
- 2.75 dl varmt vann
- 4 egg
- 40 gram smeltet meierismør
- 2 ss olivenolje
- 1 ss eplesidereddik
- 70 gram havrefiber
- 35 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
- 3 ss fiberhusk (psyllium)
- 3 ss gresskarkjerner
- 2 ts bakepulver
- 2 ts tørrgjør
- 2 ts finesse bakesukker evt. yaconsirup, tagatesse eller inulinpulver
- 1.5 ts salt
- 60 gram hakket oliven
- Topping: pisket egg og valmuefrø
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alt det våte i en blender, inkludert mozzarella ost. Oliven skal blandes inn senere.
- Bland alt det tørre i en bakebolle før du heller over det våte fra blenderen og hakket oliven. Bland godt.
- Smør en 22 cm rund kakeform med olje og hell deigen i formen.
- Dekk formen med plastfolie og legg et par kjøkkenhåndklær over. Sett til heving i 45 minutter en lun plass. Fyll gjerne vasken med varmt vann og plasser kakeformen på et bakebrett over vannet.
- Pensle deigen med pisket egg og strø over valmuefrø.
- Stek midt i ovnen i 40-45 minutter.
Kommentar
Server lavkarbo olivenbrød til suppe eller med ditt favorittpålegg.
Lavkarbo olivenbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.
Lavkarbo olivenbrød kan fryses eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet.
Anbefalt
Viser 2 kommentarer
Angående kokosmel, er det fettredusert eller vanlig?
Hei Nina. Alt kokosmel er fettredusert. Er det ikke fettredusert så er det kokosmasse. 🙂