Kjøkken: Kakehefte
Allergener: Egg, Melk
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 326kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Kokosbunn
- 4 eggehviter (str. M/L)
- 50 g Finesse bakesukker
- 80 g kokosmasse
- 50 g sjokolade uten sukker
Gul krem
- 4 eggeplommer (str. M/L)
- 1 dl kremfløte
- 90 g Finesse bakesukker
- 150 g romtemperert meierismør
- 0,25 ts vaniljepulver eller vaniljedråper (smak deg frem)
Sjokoladeganache
- 1 dl kremfløte
- 85 g sjokolade uten sukker
- 1 ss kakaopulver
Fløtekrem
- 1,5 dl kremfløte
- 0,5 ts Finesse bakesukker
Kokosbunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Skill hviten fra plommen og sørg for at det ikke komme rester fra plommen i skålen med eggehvite. Pisk eggehviten stiv. Tilsett søtning og pisk videre i et par minutter. Vend inn kokosmasse og grovhakket sjokolade.
Smør en springform (22 cm i diameter) med smør eller olje. Fordel røren i formen.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Gul krem
Rør sammen eggeplommer, fløte og søtning i en tykkbunnet kjele. Varm opp til middels varme, rett under kokepunktet, mens du hele tiden rører. Kremen tykner underveis og er klar etter ca. 20 min.
Skru av varmen på platen, rør inn smør og vaniljepulver. Det gjør ikke noe om kremen er litt rennende, den blir fast når den blir kald.
Sett kremen i kjøleskap til den er avkjølt og har tyknet. Dette tar noen timer. Dersom kremen ikke tykner tilstrekkelig når den er avkjølt kan du piske den raskt med miksmaster. Men ikke pisk for lenge, da det fort blir tykt og får feil konsistens.
Sett sammen kake
Løsne bunnen fra kakeformen og legg på et kakefat.
Smør bunnen med gul krem og fløtekrem.
Pisk sjokoladeganache til myk krem. Legg kremen i en sprøytepose. Sprøyt ganach på kaken i det mønsteret du ønsker.
Kalorier: 326kcal | Karbohydrater: 2,6g | Protein: 5g | Fett: 32g