
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo islandskake
Lavkarbo islandskake er laget med kokosmarengs til bunn, vaniljekrem og krem. Det brukes ofte sviskefyll i islandskake og det er i denne oppskriften byttet med sjokoladeganche, slik at dette blir en lavkarbo islandkake.
Du kan selvsagt la være å tilsette sjokoladeganache, men dette gir kaken en skikkelig god smak og anbefales virkelig.
Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til sukkerfri dobbel suksessterte.
Kaken er glutenfri og nøttefri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO ISLANDSKAKE
Skriv ut Pin VurderingAntall: kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Kalorier: 291kcal | Karbohydrater: 2.6g | Protein: 4.8g | Fett: 26.9g
Allergener


Egg

Melk
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 4 eggehviter
- 50 gram finesse bakesukker
- 80 gram kokosmasse
- 50 gram sukkerfri sjokolade
Vaniljekrem
- 4 eggeplommer
- 40 gram finesse bakesukker
- 1 dl kremfløte
- 0.25 ts vaniljepulver eller vaniljedråper (smak deg frem)
- 100 gram meierismør
Sjokoladeganache
- 0.5 dl kremfløte
- 80 gram sukkerfri sjokolade
- 0.25 ts kanel
Krem
- 1.5 dl kremfløte
- 0.5 ts finesse bakesukker
- 2 dråper mandelessens (kan utelates)
- Evt. raspet sukkerfri sjokolade til strø
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder noen rester fra eggeplommen, ellers blir den ikke stiv. Tilsett søtning og pisk videre til dette er godt blandet inn. Vend inn kokosmasse og hakket sjokolade.
- Smør en rund kakeform på 22 cm med smør eller olje. Hell røren i formen og bre den jevnt utover.
- Stekes på midterste rille i 20 minutter. Den skal bli gylden på toppen. Avkjøl kaken i kakeformen.
Vaniljekrem
- Varm eggeplommer, søtning og kremfløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt.
- Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret har smeltet.
- Sett vaniljekremen i kjøleskap til den er kjølig og har tyknet.
Sjokoladeganache
- Varm kremfløte opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade og kanel. Rør helt til all sjokoladen har smeltet.
Krem
- Pisk kremfløte, søtning og mandelessens til luftig krem.
Sett sammen kake
- Fjern bunnen fra kakeformen. Bruk en kniv til å skjære langs kanten og under bunnen. Sett bunnen på et kakefat.
- Bre over vaniljekrem og lag en liten kant med vaniljekrem ytterst på kaken. Hell over sjokoladeganache og bre den utover kaken slik at den holder seg innenfor kanten med vaniljekrem.
- Bre krem på toppen eller bruk en sprøytepose til å lage rosetter, jo mer krem jo bedre blir kaken. Strø gjerne over raspet sjokolade.
Anbefalt