Lavkarbo islandskake

Lavkarbo islandskake, uten tilsatt sukker

Lavkarbo islandskake er laget med kokosmarengs til bunn, vaniljekrem og krem. Det brukes ofte sviskefyll i islandskake og det er i denne oppskriften byttet med sjokoladeganche, slik at dette blir en lavkarbo islandkake. Du kan selvsagt la være å tilsette sjokoladeganache, men dette gir kaken en skikkelig god smak og anbefales virkelig.

Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til sukkerfri dobbel suksessterte.

Kaken er glutenfri og nøttefri. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo islandskake

omhelse.no

  • Kake: 1
  • Tid: 160 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 4 eggehvite
  • 55 gram sukrin melis
  • 80 gram kokosmasse
  • 50 gram sukkerfri sjokolade
Ingredienser vaniljekrem
  • 4 eggeplommer
  • 30 gram sukrin melis
  • 1 dl kremfløte
  • 1/4 ts vaniljepulver eller vaniljedråper (smak deg frem)
  • 100 gram meierismør
Ingredienser sjokoladeganache
  • 0.5 dl fløte
  • 80 gram sukkerfri sjokolade
  • 1/4 ts kanel
Ingredienser krem
  • 1.5 dl kremfløte
  • 0.5 ts sukrin melis
  • 2 dråper mandelessens (kan utelates)
  • evt. raspet sjokolade til strø
Fremgangsmåte 

Bunn: Sett ovnen på over og undervarme på 175 grader. Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder noen rester fra eggeplommen, ellers blir den ikke stiv. Tilsett sukrin melis og pisk videre til dette er godt blandet inn. Vend inn kokosmasse og hakket sjokolade. Smør en rund kakeform på 22 cm med smør eller olje. Hell røren i formen og bre den jevnt utover. Stekes på midterste rille i 20 minutter. Den skal bli gylden på toppen. Avkjøl kaken i kakeformen.

Vaniljekrem: Varm eggeplommer, sukrin melis og fløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt.Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret er smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap til den er kjølig og har tyknet.

Sjokoladeganache: Varm kremfløte i en kjele, opp til kokepunkt. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett sjokolade og kanel. Rør helt til all sjokoladen er smeltet.

Krem: Stivpisk krem, sammen med sukrin melis og mandelessens.

Sett sammen kaken: Fjern bunnen fra kakeformen. Bruk en kniv til å skjære langs kanten og under bunnen. Sett bunnen på et kakefat. Bre over vaniljekrem og lag en liten kant med vaniljekrem ytterst på kaken. Hell over sjokoladeganache og bre den utover kaken slik at den holder seg innenfor kanten med vaniljekrem. Bre krem på toppen eller bruk en sprøytepose til å lage rosetter, jo mer krem jo bedre blir kaken. Strø gjerne over raspet sjokolade før du serverer lavkarbo islandskake.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search