0,5tsvaniljepulverevt. noen dråper vaniljeekstrakt
Evt. sjokolade uten sukkertil pynt
Fremgangsmåte
Kjeks
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
Tilsett søtning og pisk videre til det er godt blandet inn.
Vend forsiktig inn mandelmel.
Dekk to stekebrett med bakepapir. Form kjekt med hendene eller med skjeer og legg på bakebrettet.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 min. De skal bli lett gylden på toppen. Kjeksene er myk når de kommer ut fra ovnen, men de blir hard når de avkjøles.
Gul krem
Varm eggeplommer, søtning og kremfløte i en kjele. Varm sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt. Dette tar ca. 20 min.
Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett smør og vaniljepulver. Rør til alt smøret har smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum 2 timer, til den har tyknet.
Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på halvparten av kjeksene, før du topper kremen med en kjeks.
Smelt sjokolade over vannbad og sirkle over kjeksene. Du kan evt. dyppe ene siden av kjeksen i sjokoladen.
Merknader
Lavkarbo gule bomber oppbevares i kjøleskap. De kan også fryses og tiner på kort tid i romtemperatur.