Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gule bomber

Lavkarbo gule bomber

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 3 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 30 bomber)
Kalorier: 159kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kjeks

Gul krem

Fremgangsmåte

Kjeks

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
  • Tilsett søtning og pisk videre til det er godt blandet inn.
  • Vend forsiktig inn mandelmel.
  • Dekk to stekebrett med bakepapir. Form kjekt med hendene eller med skjeer og legg på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 min. De skal bli lett gylden på toppen. Kjeksene er myk når de kommer ut fra ovnen, men de blir hard når de avkjøles.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, søtning og kremfløte i en kjele. Varm sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt. Dette tar ca. 20 min.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett smør og vaniljepulver. Rør til alt smøret har smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum 2 timer, til den har tyknet.
  • Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på halvparten av kjeksene, før du topper kremen med en kjeks.
  • Smelt sjokolade over vannbad og sirkle over kjeksene. Du kan evt. dyppe ene siden av kjeksen i sjokoladen.

Merknader

Lavkarbo gule bomber oppbevares i kjøleskap. De kan også fryses og tiner på kort tid i romtemperatur.

Næringsinnhold

Kalorier: 159kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 4g | Fett: 14g