Lavkarbo gule bomber

Lavkarbo og sukkerfrie gule bomber!

Lavkarbo gule bomber er blitt en juleslager for mange. Men ikke fortvil, disse sukkerfrie gule bombene kan du selvsagt kose deg med hele året. De er i grunnen ganske enkle å lage og ser mer avansert ut enn de er.

Du får ca. 20-30 gule bomber med denne oppskriften. Antallet varierer ut ifra hvor store du lager kjeksene. Sørg for å lage de lik størrelsen, slik at to og to kjeks passer sammen.

Gule bomber kan fryses og tas opp når du får lyst på noe skikkelig godt. De tiner raskt i romtemperatur.

Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til sukkerfri dobbel suksessterte og sukkerfri islandskake. Har du lyst på oppskrift til en annen småkake, har vi også oppskrift til sukkerfri sarah bernard.

Gule bomber er glutenfri. 

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Lavkarbo gule bomber

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GULE BOMBER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 3 hrs
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 30 bomber).

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 159kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 4g | Fett: 14g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Kjeks

Gul krem

FREMGANGSMÅTE

Kjeks

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
  • Tilsett søtning og pisk videre til dette er godt blandet inn.
  • Kvern mandler i mandelkvern eller i en foodprosessor. Vend dette forsiktig inn i massen.
  • Dekk to bakebrett med bakepapir. Hell røren i en sprøytepose og sprøyt ut runde sirkler av røren på bakebrettene. Du kan evt. bruke skjeer eller hendene til å forme kjeksene. Kjeksene kan godt ligge litt tett. Trykk kjeksene litt ned med en skje, slik at de blir runde og litt flate.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter. De skal bli gylden på toppen. De er litt myke når de kommer ut fra ovnen, men vil stivne når de avkjøles. Avkjøl kjeksene helt før du fyller de med gul krem.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret er smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum to timer til den er kjølig og har tyknet. Ikke vær redd for at den gule kremen er for rennende når du setter den i kjøleskap, den vil tykne når den blir kald.
  • Fyll den gule kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på halvparten av kjeksene, før du topper kremen med en ny kjeks.
  • Smelt sukkerfri sjokolade i vannbad og sirkle dette over kjeksene. Du kan evt. dyppe ene siden av kjeksen i sjokoladen. La sjokoladen stivne før du serverer lavkarbo gule bomber.

Video

Kommentar

Lavkarbo gule bomber oppbevares i kjøleskap. De kan også fryses og tiner på kort tid i romtemperatur.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search