
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo og sukkerfrie gule bomber!
Lavkarbo gule bomber er blitt en juleslager for mange. Men ikke fortvil, disse sukkerfrie gule bombene kan du selvsagt kose deg med hele året. De er ganske enkle å lage og ser mer avansert ut enn de er.
Du får ca. 20-30 gule bomber med denne oppskriften. Antallet varierer ut ifra størrelsen på kjeksene. Sørg for å lage kjeksene lik størrelsen, slik at to og to passer sammen.
Gule bomber kan fryses og tas opp når du får lyst på noe skikkelig godt. De tiner raskt i romtemperatur.
Er du glad i kaker med gul krem har vi også oppskrift til sukkerfri dobbel suksessterte og sukkerfri islandskake. Har du lyst på oppskrift til en annen småkake, har vi også oppskrift til sukkerfri sarah bernard.
Gule bomber er glutenfri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

LAVKARBO GULE BOMBER
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kjeks
- 5 eggehviter
- 85 gram finesse bakesukker evt. annen søtning
- 400 gram malte mandler evt. mandelmel
Gul krem
- 5 eggeplommer
- 75 gram finesse bakesukker evt. annen søtning
- 1 dl kremfløte
- 0,25 ts vaniljepulver evt. vaniljeekstrakt, smak deg frem
- 175 gram romtemperert meierismør
- Evt. sukkerfri sjokolade til pynt
Fremgangsmåte
Kjeks
- Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Pisk eggehvite stivt. Sørg for at det ikke inneholder rester fra eggeplommen i bakebollen med eggehviten, da blir den ikke stiv.
- Tilsett søtning og pisk videre til dette er godt blandet inn.
- Kvern mandler i mandelkvern eller i en foodprosessor. Vend dette forsiktig inn i massen.
- Dekk to bakebrett med bakepapir. Form kjekt med hendene eller med skjeer og legg de på bakebrettet.
- Stek på midterste rille i ovnen i 12-15 minutter. De skal bli gylden på toppen. De er litt myke når de kommer ut fra ovnen, men vil stivne når de avkjøles. Avkjøl kjeksene helt før du fyller de med gul krem.
Gul krem
- Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varm sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at vaniljekremen tykner litt. Dette tar ca. 20 minutter.
- Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret har smeltet. Sett vaniljekremen i kjøleskap i minimum to timer til den er kjølig og har tyknet. Kremen vil tykne når den blir kald.
- Fyll den gule kremen i en sprøytepose og sprøyt ut ønsket mengde gul krem på halvparten av kjeksene, før du topper kremen med en ny kjeks.
- Smelt sukkerfri sjokolade over vannbad og sirkle over kjeksene. Du kan evt. dyppe ene siden av kjeksen i sjokoladen. La sjokoladen stivne før de serveres.
Dette er kanskje noe av det beste jeg har smakt. Jeg elsket riktig nok suksesskake før jeg begynte på keto diett, så dette ble en stor hit. Dette er en delikatesse som jeg aldri kunne trodd var sukkerfri og nesten karb fri 🙂
Veldig, veldig søte
God