Evt. smeltet sukkerfri sjokolade og lavkarbo gule bomber til pynt
Fremgangsmåte
Sjokoladekake
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
Dekk en brødform med bakepapir og fordel kakerøren i formen.
Stek sjokoladekaken på midterste rille i ovnen i 40-45 minutter.
Avkjøl kaken på rist.
Gul krem
Varm eggeplommer, søtning og fløte i en kjele. Varmes sakte opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Dersom du ikke rører vil kremen klumpe seg. Rør helt frem til du ser at kremen tykner litt. Dette tar ca. 20 minutter.
Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett vaniljepulver og smør. Rør helt til alt smøret har smeltet. Sett den gule kremen i kjøleskap i minimum to timer til den er kjølig og har tyknet. Sausen tyner når den blir kald.
Hell den gule kremen i en sprøytepose.
Sjokoladekrem
Bland alle ingrediensene til kremen i en bolle og pisk til luftig krem.
Hell sjokoladekremen i en sprøytepose.
Sett sammen kaken
Skjær den avkjølte sjokoladekaken i to eller tre deler på langs.
Sprøyt annen hver rosett med gul krem og sjokoladekrem, eller for eksempel lagvis.
Dersom du lager tre etasjer bør du ikke lage rosettene for store, og pass hele tiden på at du har nok krem til hele kaken.
Smelt gjerne litt sukkerfri sjokolade over vannbad og sirkle sjokolade over toppen.
Du kan også pynte toppen med sukkerfrie gule bomber, for å gjøre dette til en skikkelig lavkarbo sjokoladekakebombe!