Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo moussaka

Lavkarbo moussaka

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Soya, Sulfitter
Tid: 50 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 610kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g sellerirot
  • 4 ss Crème Fraîche
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • Meierismør til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss oksefond
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 0,25 ts kanel
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • 175 g revet ost

Fremgangsmåte

Sellerirotpuré

  • Rens og del sellerirot i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at vannet dekker bitene.
  • Kok opp og la koke i ca. 10 min, til selleriroten er myk.
  • Hell av kokevannet. Tilsett Crème Fraîche, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en jevn puré.

Kjøttsaus

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt løk i terninger og finhakk hvitløk.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Tilsett løk og surr til den er myk. Bland inn hvitløk og tomatpuré. Surr videre i noen minutter.
  • Tilsett kjøttdeig. Stek til den er gjennomstekt før du tilsetter hakkede tomater, fond, rødvinseddik, oregano, kanel, sukrin gold, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre puréen over kjøttsausen. Strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til osten er gylden.
  • La moussaka hvile i ca. 10 min før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 610kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 44g