Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Selleri, Soya, Sulfitter
Tid: 50 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 610kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 500 g sellerirot
- 4 ss Crème Fraîche
- 1 gul løk
- 1 hvitløksfedd
- Meierismør til steking
- 2 ss tomatpuré
- 400 g kjøttdeig
- 400 g hermetisk hakkede tomater
- 1 ss oksefond
- 1 ss rødvinseddik
- 1 ss tørket oregano
- 0,25 ts kanel
- 1 ts Sukrin gold (kan utelates)
- Salt og pepper
- 175 g revet ost
Sellerirotpuré
Rens og del sellerirot i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at vannet dekker bitene.
Kok opp og la koke i ca. 10 min, til selleriroten er myk.
Hell av kokevannet. Tilsett Crème Fraîche, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en jevn puré.
Kjøttsaus
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Kutt løk i terninger og finhakk hvitløk.
Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Tilsett løk og surr til den er myk. Bland inn hvitløk og tomatpuré. Surr videre i noen minutter.
Tilsett kjøttdeig. Stek til den er gjennomstekt før du tilsetter hakkede tomater, fond, rødvinseddik, oregano, kanel, sukrin gold, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre puréen over kjøttsausen. Strø over revet ost.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til osten er gylden.
La moussaka hvile i ca. 10 min før servering.
Kalorier: 610kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 44g