Lavkarbo gresk moussaka med hokkaidogresskar
Lavkarbo moussaka med hokkaidogresskar er en nydelig lavkarbo middag. Denne moussakaen er laget med hokkaidogresskar som er en smaksrik grønnsak med bare 1.7 gram karbohydrater per 100 gram vare.
Dersom du ikke får tak i gresskar kan du erstatte dette med sellerirotpuré, som du lager på samme måte som hokkaidopuré.
Moussaka smaker godt sammen med en enkel salat og gjerne med lavkarbo olivenbrød eller lavkarbo italiensk stromboli.
Lavkarbo moussaka er glutenfri.
Vi har også oppskrift til lavkarbo lasagne med kål og lavkarbo lasagne med «pastaplater».
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MOUSSAKA
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)




Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
- 500 gram hokkaidogresskar (evt. sellerirot)
- 3 ss creme fraiche
- 25 gram meierismør
- 1 løk finhakket
- 3 champignon i skiver
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 2 ss tomatpuré
- 400 gram kjøttdeig
- 400 gram hermetiske tomater
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss oksefond (kan utelates)
- 1 ts rødvinseddik (kan utelates)
- 1 ts paprikapulver
- 0,25 ts kajennepepper
- 0,25 ts kanel
- 1 ts sukrin gold (kan utelates)
- Salt og pepper
- 175 gram ost revet
FREMGANGSMÅTE
Hokkaidogresskarpuré evt. sellerirotpuré
- Del hokkaidogresskaret i to og fjern frøene. Kutt gresskaret i biter. Behold skallet på. Legg bitene i en kjele og fyll på med vann slik at vannet dekker gresskarbitene. Strø over salt. Gjør evt. det samme med selleriroten, men fjern skallet.
- Kokes møre. Dette tar ca. 20 minutter. Hell av kokevannet. Sellerirot kokes mør på ca. 10 minutter.
- Tilsett creme fraiche og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.
Kjøttsaus
- Smelt smør i en stekepanne. Tilsett hakket løk og surr dette til løken blir blank.
- Tilsett skivet champignon og hvitløk og stek dette til champignonen faller sammen.
- Tilsett tomatpuré og bland godt før du heller over kjøttdeigen. Stek dette til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Hell hakkede tomater, soyasaus, fond og rødvinseddik over kjøttdeigblandingen.
- Bland inn paprikapulver, kajennepepper, kanel, sukrin gold, salt og pepper. La kjøttsausen putre i fem minutter.
Moussaka
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre hokkaidopuréen eller sellerirotpuréen over kjøttsausen. Strø ost på toppen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter.
- La moussaka få hvile i 10 minutter før du forsyner deg.