Lavkarbo moussaka

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo moussaka – gresk klassiker

Hvem liker vel ikke en god moussaka? Denne greske klassikeren er en favoritt i mange hjem og er enkel å gjøre om til en nydelig lavkarbo versjon.

I vår variant av lavkarbo moussaka har vi brukt hokkaido gresskar som erstatning for poteter. Resultatet er en nydelig lavkarbo middag.

Dersom du ikke får tak i gresskar kan du erstatte dette med sellerirotpuré, som du lager på samme måte som hokkaidopuré.

Moussaka smaker godt sammen med en enkel salat og gjerne med olivenbrød eller italiensk stromboli.

Lavkarbo moussaka er glutenfri.

Vi har også oppskrift på lavkarbo lasagne.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo moussaka

Lavkarbo moussaka

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 50 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 610kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 44g
Allergener
Melk
Selleri
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g sellerirot (evt. hokkaidogresskar)
  • 4 ss creme fraiche
  • Meierismør til steking
  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g kjøttdeig
  • 400 g hermetisk hakkede tomater
  • 1 ss oksefond
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 klype kajennepepper
  • 0,25 ts kanel
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • 175 g revet ost

Fremgangsmåte

Sellerirotpuré

  • Rens og del sellerirot i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at vannet dekker bitene.
  • Kok opp og la koke i ca. 10 min, til selleriroten er myk.
  • Hell av kokevannet. Tilsett creme fraiche, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en jevn puré.

Kjøttsaus

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt løk i terninger og finhakk hvitløk.
  • Smelt smør i en stekepanne på medium temperatur. Tilsett løk og surr til den er myk. Bland inn hvitløk og tomatpuré. Surr videre i noen minutter.
  • Tilsett kjøttdeig. Stek til den er gjennomstekt før du tilsetter hakkede tomater, fond, rødvinseddik, paprikapulver, kajennepepper, kanel, sukrin gold, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 10 min.
  • Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre puréen over kjøttsausen. Strø over revet ost.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til osten blir gylden.
  • La moussaka hvile i ca. 10 minutter før den serveres.
Recent Posts
Kommentarer
  • Rita
    Svar

    5 stjerner
    Kjempegod!!!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search