Lavkarbo moussaka

Lavkarbo moussaka – gresk klassiker

Hvem liker vel ikke en god moussaka? Denne greske klassikeren er en favoritt i mange hjem og er enkel å gjøre om til en nydelig lavkarbo versjon.

I vår variant av lavkarbo moussaka har vi brukt hokkaido gresskar som erstatning for poteter. Resultatet er en nydelig lavkarbo middag. Hokkaido gresskar som er en smaksrik grønnsak med kun 6 gram karbohydrater per 100 gram vare.

Den ligger altså såvidt over de 5 gram som man ofte bruker som en pekepinn på hvor mye karbohydrater ingredienser kan inneholde. Vi mener det er innafor i denne retten da de andre ingrediensene har lavt innhold karbohydrater.

Dersom du ikke får tak i gresskar kan du erstatte dette med sellerirotpuré, som du lager på samme måte som hokkaidopuré.

Moussaka smaker godt sammen med en enkel salat og gjerne med olivenbrød eller italiensk stromboli.

Lavkarbo moussaka er glutenfri.

Vi har også oppskrift til lavkarbo lasagne med kål og lavkarbo lasagne med «pastaplater».

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo moussaka

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MOUSSAKA

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 50 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 610kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 34g | Fett: 44g
Allergener
Melk
Selleri
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram hokkaidogresskar (evt. sellerirot)
  • 4 ss creme fraiche
  • 50 gram meierismør
  • 1 løk finhakket
  • 3 champignon i skiver
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram kjøttdeig
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ss oksefond (kan utelates)
  • 1 ts rødvinseddik (kan utelates)
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 0,25 ts kanel
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • 175 gram ost revet

FREMGANGSMÅTE

Hokkaidogresskarpuré evt. sellerirotpuré

  • Del hokkaidogresskaret i to og fjern frøene. Kutt gresskaret i biter. Behold skallet på. Legg bitene i en kjele og fyll på med vann slik at vannet dekker gresskarbitene. Strø over salt. Gjør evt. det samme med selleriroten, men fjern skallet.
  • Kokes møre. Dette tar ca. 20 minutter. Hell av kokevannet. Sellerirot kokes mør på ca. 10 minutter.
  • Tilsett creme fraiche og bruk en stavmikser til å lage en jevn puré.

Kjøttsaus

  • Smelt smør i en stekepanne. Tilsett hakket løk og surr dette til løken blir blank.
  • Tilsett skivet champignon og hvitløk og stek dette til champignonen faller sammen.
  • Tilsett tomatpuré og bland godt før du heller over kjøttdeigen. Stek dette til kjøttdeigen er gjennomstekt.
  • Hell hakkede tomater, soyasaus, fond og rødvinseddik over kjøttdeigblandingen.
  • Bland inn paprikapulver, kajennepepper, kanel, sukrin gold, salt og pepper. La kjøttsausen putre i fem minutter.

Moussaka

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre hokkaidopuréen eller sellerirotpuréen over kjøttsausen. Strø ost på toppen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter.
  • La moussaka få hvile i 10 minutter før du forsyner deg.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search