Lavkarbo moussaka

Lavkarbo gresk moussaka med hokkaidogresskar

Lavkarbo moussaka med hokkaidogresskar er en nydelig lavkarbo middag. Denne moussakaen er laget med hokkaidogresskar som er en smaksrik grønnsak med bare 1.7 gram karbohydrater per 100 gram vare.

Dersom du ikke får tak i gresskar kan du erstatte dette med sellerirotpuré, som du lager på samme måte som hokkaidopuré.

Moussaka smaker godt sammen med en enkel salat og gjerne med lavkarbo olivenbrød eller lavkarbo italiensk stromboli.

Lavkarbo moussaka er glutenfri.

Vi har også oppskrift til lavkarbo lasagne med kål og lavkarbo lasagne med «pastaplater».

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Oppskrift til lavkarbo moussaka

omhelse.no

  • Pers: 4
  • Tid: 50 minutter
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 500 gram hokkaidogresskar (evt. sellerirot)
  • 3 ss creme fraiche
  • 25 gram smør
  • 1 finhakket løk
  • 2-3 medium store champignon i skiver
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram kjøttdeig
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss oksefond (kan utelates)
  • 1 ts rødvinseddik (kan utelates)
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/4 ts kajennepepper
  • 1/4 kanel
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • salt og pepper
  • 100 gram sellerirot i terninger
  • 175 gram revet ost
Fremgangsmåte 

Tilberedning av hokkaidogresskarpuré:

  1. Del hokkaidogresskaret i to og fjern frøene. Kutt gresskaret i biter. Behold skallet på. Legg bitene i en kjele og fyll på med vann slik at vannet dekker gresskarbitene. Strø over salt.
  2. Kokes møre. Dette tar ca. 20 minutter. Hell av kokevannet. Tilsett creme fraiche og bruk en stavmikser til å lage en jevn og klumpfri puré.

Tilberedning av kjøttsaus:

  1. Smelt smør i en stekepanne. Tilsett hakket løk og surr dette til løken blir blank. Tilsett skivet champignon og hvitløk og stek dette til champignonen faller sammen.
  2. Tilsett tomatpuré og bland godt før du heller over kjøttdeigen. Stek dette til kjøttdeigen er gjennomstekt. Hell hakkede tomater, soyasaus, fond og rødvinseddik over kjøttdeigblandingen. Tilsett også sellerirot i terninger.
  3. Bland inn paprikapulver, kajennepepper, kanel, sukrin gold, salt og pepper. La kjøttsausen putre i fem minutter.

Tilberedning av moussaka:

  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Hell kjøttsausen i en medium stor ildfast form. Bre hokkaidopuréen over kjøttsausen. Strø ost på toppen.
  3. Stekes på midterste rille i ovnen i 25-30 minutter. La moussaka få hvile i fem minutter før du forsyner deg.

Server lavkarbo moussaka med en enkel salat som tilbehør.

Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search