Kjøkken: desserthefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 374kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Sitronkrem
- 1,75 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- 0,5 sitron (saft, evt. litt sitronskall)
- 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
- 30 g meierismør
- 100 g gresk yoghurt
Nøttecrunch
- 50 g mandler
- 15 g hasselnøtt
- 20 g meierismør
- 20 g Sukrin gold eller Sukrinmelis
- 1 klype salt
Sitronkrem
Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp blandingen på lav til medium varme til den når kokepunktet. La den småkoke i ca. 20 minutter, eller til blandingen har tyknet og har en konsistens som vaniljesaus.
Når blandingen har fått ønsket konsistens sil blandingen, for å få bort eventuelle klumper. Rør inn smøret og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak til med mer søtning om ønskelig. Ønsker du en sterkere sitronsmak, kan du røre inn litt zest.
Sett sitronkremen i kjøleskapet for å kjøle helt ned før servering.
Nøttecrunch
Mal mandler og hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel.
Rist nøttemelet i en tørr stekepanne på medium til høy varme i 2-3 minutter, til det begynner å få litt farge og duft.
Rør inn smør, søtning og en klype salt, og fortsett å røre til smøret og søtningen har smeltet og blandingen er godt blandet. Avkjøl blandingen litt før montering.
Montering
Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. Fordel sitronkremen over nøttebunnen i glassene.
Sett glassene i kjøleskapet i 1-2 timer, slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
Topp gjerne med litt raspet sitronskall og friske mynteblader før servering.
Kalorier: 374kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 7g | Fett: 37g