Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo sitrondrøm. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo sitrondrøm

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 3 timer
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 374kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Sitronkrem

  • 1,75 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 0,5 sitron (saft, evt. litt sitronskall)
  • 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
  • 30 g meierismør
  • 100 g gresk yoghurt

Nøttecrunch

  • 50 g mandler
  • 15 g hasselnøtt
  • 20 g meierismør
  • 20 g Sukrin gold eller Sukrinmelis
  • 1 klype salt

Til servering

  • Sitronskall
  • Mynteblader

Fremgangsmåte

Sitronkrem

  • Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp blandingen på lav til medium varme til den når kokepunktet. La den småkoke i ca. 20 minutter, eller til blandingen har tyknet og har en konsistens som vaniljesaus.
  • Når blandingen har fått ønsket konsistens sil blandingen, for å få bort eventuelle klumper. Rør inn smøret og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
  • Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak til med mer søtning om ønskelig. Ønsker du en sterkere sitronsmak, kan du røre inn litt zest.
  • Sett sitronkremen i kjøleskapet for å kjøle helt ned før servering.

Nøttecrunch

  • Mal mandler og hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Rist nøttemelet i en tørr stekepanne på medium til høy varme i 2-3 minutter, til det begynner å få litt farge og duft.
  • Rør inn smør, søtning og en klype salt, og fortsett å røre til smøret og søtningen har smeltet og blandingen er godt blandet. Avkjøl blandingen litt før montering.

Montering

  • Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. Fordel sitronkremen over nøttebunnen i glassene.
  • Sett glassene i kjøleskapet i 1-2 timer, slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
  • Topp gjerne med litt raspet sitronskall og friske mynteblader før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 374kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 7g | Fett: 37g