Lavkarbo sitrondrøm

Lavkarbo sitrondrøm

Denne desserten er inspirert av Lise Finckenhagen sin oppskrift til sitronpai i porsjonsglass, som er publisert på nrk.no sine oppskriftssider. Du finner oppskriften til Lise Finckenhagen her.

Vi har laget vår egen lavkarbo versjon av den desserten, hvor vi har laget en annen bunn, og brukt krem på toppen istedenfor marengs. Vi har brukt den samme sitronkremen, men erstattet sukker med sukrinmelis, og erstattet maizenna med xanthan gum.

Lavkarbo sitrondrøm er en skikkelig syrlig dessert. Den har en nydelig balanse mellom det syrlige i sitronkremen og den fyldige kremen på toppen, mot en søt og knasende bunn. Her får du en kombinasjon av surt, søtt og knasende!

Har du lyst å prøve en annen dessert som lages i porsjonsglass har vi også oppskrift til lavkarbo ostekake i glass, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Sitrondrøm uten tilsatt sukker
Sitrondrøm, en nydelig dessert i porsjonsglass!
Sitrondrøm uten tilsatt sukker

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONDRØM

Skriv ut Pin Vurdering
Antall: 4 glass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 573kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 9g | Fett: 58g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sitronkrem

  • 1 dl sitronsaft (1 dl tilsvarer ca. saften fra to sitroner)
  • 2 egg
  • 50 gram sukrinmelis (eller annen søtning)
  • 0,75 ts xanthan gum (kjøpes på helsekostforretning)
  • 50 gram meierismør

Bunn

Krem

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss sukrinmelis (eller annen søtning)
  • Topping; revet sitronskall evt. bær

FREMGANGSMÅTE

  • Bland alle ingrediensene til sitronkremen i en kjele, unntagen smør. Begynn med 3/4 ts xanthan gum, og tilsett litt mer dersom du opplever at sausen ikke tykner nok. Gi røren et oppkok mens du rører hyppig med en visp, slik at den ikke klumper seg. La sausen småkoke i noen minutter slik at sausen tykner. Trekk kjelen bort fra platen og tilsett smør. Rør rundt til alt er smeltet. Smak på sitronkremen og kjenn etter om du ønsker mer søtning. Sett sausen til sides slik at den kjølner.
  • Mal hasselnøttene i en food processor slik at nøttene finmales. Tilsett alle ingrediensene til bunnen i en kjele og bland godt til smøret er helt smeltet og du får en jevn røre. Del røren i fire glass eller serveringsskåler.
  • Hell over sitronkremen i serveringsglassene.
  • Pisk krem med sukrin melis. Fyll kremen i en sprøytepose eller bruk en skje og dander kremen i serveringsglassene.

Kommentar

Dander gjerne kremen med raspet sitronskall. Har du bær tilgjengelig smaker det også nydelig med noen bær på toppen av sitrondrømmen.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search