Lavkarbo sitrondrøm





Lavkarbo sitrondrøm

Lavkarbo sitrondrøm er en syrlig dessert som passer for deg som er glad i smaken av sitron. Desserten har en nydelig balanse mellom det syrlige i sitronkremen, mot en knasende bunn. Her får du en kombinasjon av surt, søtt og knasende!

Det er brukt en kombinasjon av hasselnøtt og mandler i bunnen. Nøttene kan byttes med andre nøtter du liker. For å lage nøttefri bunn kan bruke pinjekjerner.

I sitronkremen er det brukt Sukrinmelis for å få lys farge på kremen, men Sukrin gold kan også brukes. I bunnen er det brukt Sukrin gold for å få en rundere smak på nøtteblandingen, men Sukrinmelis kan også brukes her.

Har du lyst å prøve en annen dessert som lages i porsjonsglass har vi også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Sitrondrøm uten tilsatt sukker

Lavkarbo sitrondrøm

4,75 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 3 timer
Antall: 4 glass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 374kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 7g | Fett: 37g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sitronkrem

  • 1,75 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 0,5 sitron, saften (evt. litt sitronskall)
  • 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
  • 30 g meierismør
  • 100 g gresk yoghurt

Nøttecrunch

  • 55 g mandler
  • 15 g hasselnøtt
  • 20 g meierismør
  • 20 g Sukrin gold eller Sukrinmelis
  • 1 klype salt
  • Sitronskall og mynteblader til servering

Fremgangsmåte

Sitronkrem

  • Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp til kokepunktet og la blandingen trekke i rundt 20 minutter, til det har tyknet. Når det har konsistens som vaniljesaus er det klart. Rør inn smør og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
  • Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak deg frem til rett mengde søtning. Sett sausen i kjøleskap.
  • Ønsker du mer sitronsmak rører du inn litt raspet sitronskall.

Nøttecrunch

  • Mal nøttene i en foodprosessor til grovt mel.
  • Rist melet i en tørr stekepanne på medium/høy temperatur i et par minutter. Rør inn smør, søtning og salt. Rør rundt til smøret og søtningen har smeltet.
  • Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. La stå til det er avkjølt.
  • Fordel sitronkrem i glassene. La stå i kjøleskap i 1-2 timer slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
  • Topp gjerne med raspet sitronskall og mynteblader.

4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search