Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Fox

Lavkarbo Fox - sitronkarameller

Allergener: Melk
Tid: 5 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 36 Fox)
Kalorier: 47kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 20 g sukrin gold
  • 75 g romtemperert meierismør
  • 1 sitron, saften
  • 1 ss raspet sitronskall
  • 2 gelatinplater

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, sukrin gold, finesse bakesukker og sitronsaft i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
  • Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 minutter. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
  • Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn smør og raspet sitronskall. Når du har en jevn masse rører du inn avrent gelatin og rører til alt er oppløst.
  • Dekk en matboks med bakepapir. Hell blandingen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
  • Skjær lavkarbo Fox i ønsket størrelse og pakk gjerne inn i matpapir eller bakepapir.
  • Oppbevar i kjøleskap eller frys.

Merknader

  • Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke synes dråpen med karamell blir fast nok, kok litt lengre.
  • Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.
  • Tips 3: Frys Fox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.

Næringsinnhold

Kalorier: 47kcal | Karbohydrater: 0.3g | Protein: 0.2g | Fett: 5g