Lavkarbo Fox – Sitronkarameller

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo Fox

Fox er en skikkelig avhengighetsskapende søtsak som det skal godt gjøres å spise bare én av. Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår dessert, lavkarbo sitrondrøm, og ønsket derfor å lage flere søtsaker med smaken av sitron. Vi har derfor laget lavkarbo fox. Vi syntes denne oppskriften ble nydelig, og håper den faller i smak.

Er du glad i lakrissmak anbefaler vi vår oppskrift på lavkarbo Nox, som også smaker skikkelig godt! Du finner oppskriften her.

Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Fox
Lavkarbo Fox, uten tilsatt sukker!
Lavkarbo Fox

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FOX

5 fra 5 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 5 hours
Antall: 1 røre (1 røre gir ca. 30 Fox)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 40kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 4g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 50 gram meierismør
  • 1 ss sitronskall revet
  • 1 sitron saften
  • 55 gram finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 1 ts gelatinpulver
  • 1 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene i en kjele som ikke er for liten, unntatt gelatinpulver. Dersom kjelen er for liten vil ikke massen få høy nok temperatur, og den vil ikke stivne like godt. Gi blandingen et oppkok.
  • Kokes på medium temperatur i ca. 30-40 minutter, rør om innimellom.
  • Legg gelatin i et eggeglass, eller lignende, med vann. Gelatinet skal bløtlegges i 5-10 minutter før du tilsetter det i gryten.
  • Du vil se at Fox-blandingen tykner underveis. Mot slutten av koketiden tilsetter du gelatinblandingen og rører rundt slik at dette blander seg godt inn i massen. La koke i ett minutt, slik at gelatinet løser seg opp.
  • Dekk en liten firkantet plastboks/matboks med bakepapir. For å få papiret til å ligge fint i boksen kan du brette bakepapiret i hjørnene.
  • Hell Fox-blandingen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
  • Skjær lavkarbo Fox i ønsket størrelse og pakk de inn i matpapir eller bakepapir.
  • Oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Kommentar

  • Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta den velkjente dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du nå får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke syntes dråpen med karamell blir stiv nok, kok litt lengre.
  • Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.
  • Tips 3: Dersom du ikke får rett konsistens på karamellen i dråpetesten og du ikke har termometer, tilsett 1 ss gelatinpulver istedenfor 1 ts. Dette skal i helt på slutten av koketiden, slik at kornene løser seg opp, men uten at gelatinet kokes over lengre tid.
  • Tips 4: Frys Fox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.


Anbefalt
Viser 8 kommentarer
  • Elin
    Svar

    Er en fox (1/30) 40 kcal??

    • Stina Nilsen
      Svar

      Deler du oppskriften i 30 vil det være næringsinnhold per fox. Ingrediensene er høykaloriingredienser som smør og fløte, så her får du noen skikkelig kaloririke søtsaker 🙂

  • Cathrine
    Svar

    Hei. Min klarte å skille seg, hadde jeg før høy varme? Er den bare å kaste eller kan den reddes?

    Mvh Cathrine

    • omhelse.no
      Svar

      Dersom den skiller seg har du sannsynligvis hatt for høy varme. Prøv å senke temperaturen et par hakk og bytt gjerne til en annen kjele. Dersom kjelen er tynn i bunnen eller overflaten er for stor eller liten kan dette påvirke prosessen. Lykke til 😊

  • Jeanette Wiitawaara
    Svar

    5 stars
    Hei! Nå har jeg laget disse med 1/2 mengde xanthan gum i stedet for gelatin. Det gikk alldeles utmerket. Faktisk ble disse enda bedre i konsistensen enn med gelatin. ( For meg ihvertfall). Ellers vil jeg takke for en super nettside. Jeg bruker den så og si hver uke! God påske🐣

    • omhelse.no
      Svar

      Utrolig kjekt å høre, og takk for et bra tips. Det skal vi teste ut. Riktig god påske til deg også! 🌞🐣

  • Lene Jeanette Wiitawaara
    Svar

    5 stars
    Hei!
    Går det å erstatte gelatin med xanthan gum i denne tror du? Og hvis ja; hvordan går jeg frem da?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Du kan selvsagt prøve. Men jeg tror ikke resultatet blir likt og jeg kan dessverre ikke anbefale deg hvor mye du trenger, da jeg aldri har prøvd det selv.
      Du kan gjerne prøve deg frem. Du kan også lage Fox uten gelatin, men da får du en litt annerledes konsistens.
      Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search