Lavkarbo Fox – Sitronkarameller

Lavkarbo Fox uten tilsatt sukker

Denne oppskriften inneholder produktreklame for Finesse bakesukker, produsert av Funksjonell mat. Informasjon om Finesse bakesukker hentet fra Funksjonell mat: NYHET!  Finesse er en sukkererstatning som er velegnet til bakst. Den gir bruning og har ingen bismak eller kjølende effekt. Finesse inneholder 80 % færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker, og har en GI på 1. Du kan bruke Finesse som erstatning for Tagatesse i oppskrifter, i samme mengde. Finesse vil ikke være helt lik Tagatesse, da den har litt andre ingredienser, men den er en god erstatning i det aller meste.

Fox er en skikkelig avhengighetsskapende søtsak som det skal godt gjøres å spise bare én av. Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår dessert, lavkarbo sitrondrøm, og ønsket derfor å lage flere søtsaker med smaken av sitron. Vi har derfor laget lavkarbo fox. Vi syntes denne oppskriften ble nydelig, og håper den faller i smak.

Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Fox
Lavkarbo Fox, uten tilsatt sukker!

Oppskrift på lavkarbo Fox

omhelse.no

 • Ant: 25-35
 • Tid: 5 timer
 • Nivå: Lett
Ingredienser
 • 2 dl kremfløte
 • 50 gram meierismør
 • Revet skall fra 1/4 sitron
 • Saften fra én sitron
 • 55 gram finesse (eller annen søtning)
 • 1 ts gelatinpulver
Fremgangsmåte 
 1. Bland alle ingrediensene i en kjele som ikke er for liten, unntatt gelatinpulver. Dersom kjelen er for liten vil ikke massen få høy nok temperatur, og den vil ikke stivne like godt. Gi blandingen et oppkok.
 2. Kokes på medium temperatur i ca. 30-40 minutter, rør om innimellom.
 3. Du vil se at Fox-blandingen tykner underveis. Mot slutten av koketiden tilsetter du gelatinpulveret og rører rundt slik at dette blander seg godt inn i massen.
 4. Dekk en liten firkantet plastboks/matboks med bakepapir. For å få papiret til å ligge fint i boksen kan du brette bakepapiret i hjørnene.
 5. Hell Fox-blandingen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
 6. Skjær lavkarbo Fox i ønsket størrelse og pakk de inn i matpapir eller bakepapir.
 7. Oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta den velkjente dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du nå får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke syntes dråpe med karamell blir stiv nok, kok litt lengre.

Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Tips 3: Dersom du ikke får rett konsistens på karamellen i dråpetesten og du ikke har termometer, tilsett 2 ss gelatinpulver istedenfor 1 ts. Dette skal i helt på slutten av koketiden, slik at kornene løser seg opp, men uten at gelatinet kokes over lengre tid.

Tips 4: Frys Fox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.

Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search