0,5tsxanthan gum(kan utelates, men gir et seigere resultat)
85gsjokolade uten sukker(kan utelates)
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene, unntatt sjokolade, i en kjele og varm opp til medium temperatur. Varm i ca. 10 minutter, slik at Finesse bakesukker smelter og du får en seig masse.
Form kokosmakroner med to spiseskjeer eller med hendene og sett de på et bakebrett med bakepapir.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. Følg med underveis og ta de ut når de er gylden.
Ønsker du sjokolade i bunnen, smelt sjokolade over vannbad og dypp bunnen i smeltet sjokoladen.
Merknader
Kokosmasse variere i hvor saftig/tørr den er. Det kan derfor være at du trenger en annen mengde enn den vi har brukt. Blir deigen for løs og vanskelig å forme kan du tilsette litt mer kokosmasse.