Lavkarbo seige kokosmakroner

Saftige & seige lavkarbo kokosmakroner!

Lavkarbo kokosmakroner er en juleklassiker for mange. Vi anser dette som den åttende julekaken, da den for oss er like tradisjonsrik som de andre syv sortene.

Vi har laget en lavkarbo versjon av den opprinnelige sukkerbomben, slik at du kan nyte denne småkaken med god samvittighet. Disse kokosmakronene er akkurat så seige som de skal være! Vi vet at det er mange som er på jakt etter denne egenskapen. Vi har derfor eksperimentert oss frem til det vi mener er et vellykket resultat.

Dersom du skulle lure på det: Våre seige lavkarbo kokosmakroner er glutenfri.

Vil du ha inspirasjon til andre juleklassikere finner du det enkelt ved å klikke på lavkarbo jul i menyer du finner her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo kokosmakroner
Lavkarbo kokosmakroner, seige og nydelig på smak!
Lavkarbo kokosmakroner

Lavkarbo seige kokosmakroner

4.60 fra 5 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 min.
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 16 makroner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 103kcal | Karbohydrater: 1.5g | Protein: 1.8g | Fett: 8.5g
Allergener
Egg

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

FREMGANGSMÅTE

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene, unntatt sjokolade, i en kjele og varm opp til medium temperatur. Varm i ca. 10 minutter, slik at Finesse bakesukker smelter og du får en seig masse.
  • Form kokosmakroner med to spiseskjeer eller med hendene og sett de på et bakebrett med bakepapir.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter. Følg med underveis og ta de ut når de har fått litt farge.
  • Ønsker du sjokolade i bunnen, smelt sjokolade over vannbad og dypp bunnen i smeltet sjokoladen.

Kommentar

Kokosmasse variere i hvor saftig/tørr den er. Det kan derfor være at du trenger en annen mengde enn den vi har brukt. Blir deigen for løs og vanskelig å forme kan du tilsette litt mer kokosmasse.  
Xanthan gum bidrar også til å binde deigen sammen og gjør den enklere å forme. Har du det anbefales dette. 
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search