Lavkarbo kokosmakroner

Skikkelig saftige kokosmakroner

Denne oppskriften inneholder produktreklame for Finesse bakesukker og Sukrin sirup gold, produsert av Funksjonell mat.

Lavkarbo kokosmakroner er en skikkelig juleklassiker for mange. Vi anser dette som den åttende julekaken, da den for oss er like tradisjonsrik som de andre syv sortene.

Vi har laget en lavkarbo versjon av denne opprinnelige sukkerbomben, slik at du kan nyte denne småkaken med god samvittighet. Disse kokosmakronene er akkurat så seige som de skal være! Vi vet at det er mange som er på jakt etter denne egenskapen. Vi har derfor eksperimentert oss frem til det vi mener er det mest vellykkede resultatet.

Dersom du skulle lue på det: Våre seige lavkarbo kokosmakroner er selvsagt også glutenfri.

Vil du ha inspirasjon til andre juleklassikere finner du det enkelt ved å klikke på lavkarbo jul i menyer du finner her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo kokosmakroner
Lavkarbo kokosmakroner, seige og nydelig på smak!

Oppskrift på lavkarbo seige kokosmakroner

omhelse.no

  • Ant: 12-14
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 3 eggehviter
  • 160 gram kokosmasse
  • 2 ss sukrin sirup gold
  • 50 gram finesse bakesukker
  • 1 ts xanthan gum (kan utelates, men gir da et løsere resultat)
  • Evt. sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 175 grader.
  2. Bland alle ingrediensene i en kjele og varm dette opp på medium varme. Varmes i ca. 10 minutter, slik at Finesse bakesukkere smelter og gir en seig masse.
  3. Legg bakepapir på et bakebrett.
  4. Form lavkarbo kokosmakroner med to spiseskjeer eller med hendene. Du får ca. 12 stk. med denne oppskriften.
  5. Legg kokosmakronene på bakebrettet. Stekes på midterste rille i 10-15 minutter. Følg med underveis, slik at de ikke svir seg. Avkjøles før servering, slik at de får festet seg godt sammen.
  6. Ønsker du sjokolade i bunnen av dine lavkarbo kokosmakroner: Smelt sjokolade i vannbad og dypp bunnen i den smeltede sjokoladen. Legges tilbake på bakebrettet til sjokoladen er stivnet.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search