Gå tilbake
+ porsjoner

Svineribbe med sprø svor

Allergener: Sulfitter
Tid: 2 dager
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 1855kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • Aluminiumsfolie

Ingredienser

  • 2 kg tynnribbe eller familieribbe med ønsket vekt (ca. 400-500 g per person)
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 1 l vann
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 kvast rosmarin
  • 2 laurbærblad
  • 4 ss rødvinseddik

Fremgangsmåte

  • Rut opp spekket, men ikke skjær helt ned til kjøttet. Strø over salt og pepper og bruk hendene til å gnikket krydderet godt inn i fettet og ned i fettrillene. Pakk ribben inn i folie og la stå i kjøleskap i 2-3 dager.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 230 grader.
  • Krøll aluminiumsfolie (eller bruk en skål opp ned) og legg i en langpanne. Legg ribben over med fettsiden opp. Sørg for at aluminiumsfolien er såpass tykk at du får en liten bue på ribben. Dette gjør at fettet renner av ribben, som bidrar til at svoren blir sprø.
  • Fyll ca. 1 liter vann i langpannen.
  • Finhakk gul løk og hvitløk. Legg grønnsakene, rosmarin, laurbærblad og rødvinseddik i vannet.
  • Dekk langpannen med aluminiumsfolie, slik at formen blir helt tett.
  • Sett i ovnen på midterste rille. Damp i ca. 45 min.
  • Skru ned temperaturen i stekeovnen til 200 grader og fjern aluminiumsfolien som dekket formen. Stek i ca. 1,5 time. Følg med mot slutten av steketiden, og nyt synet av at svoren popper og blir sprø.
  • Dersom du ikke har fått sprø svor mot slutten av steketiden kan du skru opp temperaturen til 250 grader og steke videre til svoren blir sprø. Følg nøye med så den ikke står for lenge og blir svidd. Dersom den popper ujevnt kan du legge litt aluminiumsfolie over de delene som er poppet for å unngå at de blir svidd mens resten av svoren blir sprø.
  • La kjøttet hvile i 20-30 minutter før du skjærer i det.
  • Grønnsakene og sjyen som ligger igjen i formen er nydelig å bruke i en hjemmelaget saus til ribben. Bruk alle grønnsakene og kjør dem med en foodprosessor, slik at du får en jevn grønnsakspuré som du kan bruke som base i sausen. Smak til med rødvin, kremfløte og krydder, la koke frem til du får en god konsistens på sausen.

Merknader

Tilberedning av ribbe er i grunnen enkel, og du får god tid til å lage det lavkarbo tilbehøret du ønsker. Server gjerne ribbe med vårt forslag på lavkarbo tilbehør, rødkål dampet i rødvin, crispy rosenkål med bacon og sellerirotsalat med sennep.

Næringsinnhold

Kalorier: 1855kcal | Karbohydrater: 0g | Protein: 69g | Fett: 176g