Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo hasselnøttkjeks med sjokolade

Allergener: Egg, Nøtter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir ca. 20 stk.)
Kalorier: 73kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel. Dersom du har nøttekvern kan du bruke den.
  • Stivpisk eggehviten. Vær nøye med at det bare er eggehvite i bollen, og ingen rester av eggeplommen. Dersom det er eggeplomme i eggehviten blir den ikke stiv.
  • Bland finesse bakesukker og hasselnøttmel forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir. Bruk hendene til å forme massen til kjeks som du legge på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. De er ferdig når de er gylden.
  • Avkjøl på bakebrettet. De kan kjennes myke ut når de er varm, men de blir faste når de blir kald.
  • Smelt sjokolade over vannbad. Dypp ene enden av kjeksen i den flytende sjokoladen og legg tilbake på bakepapiret til sjokoladen er fast.

Næringsinnhold

Kalorier: 73kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 2g | Fett: 6g