
Ja takk, meld meg på (gratis)
Nydelige lavkarbo kjeks med sjokoladetrekk
Lavkarbo hasselnøtt kjeks med sjokolade er en kjeks med myk kjerne, som kan minne om kransekakestenger i konsistens. De er skikkelig søte og har en fast og fin form.
Lavkarbo hasselnøtt kjeks inneholder bare tre ingredienser, og er ferdig laget på svært kort tid. Det er utrolig fint å kunne lage noe så godt og så enkelt!
Du kan fint fryse disse kjeksene og ta de opp fra frysen ca. 30 minutter før de skal serveres. Da bevarer du den nydelige myke kjernen så lenge som mulig. Om du ikke fryser de ned, kan du fint oppbevare de på kjøkkenbenken. Da legger du de bare i en lukket krukke på.
Selv om de er veldig gode med sjokoladetrekk, så trenger du ikke å dyppe disse i sjokolade. De smaker også helt nydelig uten dette sjokoladetrekket. Bestem selv hvor mye du vil gjøre.
Denne oppskriften på lavkarbo hasselnøtt kjeks er både laktosefri og glutenfri. Kjeksen regnes også som keto, da de inneholder svært få karbohydrater. Hasselnøtter inneholder 3.3 gram karbohydrater per 100 gram, og er derfor en godt egnet nøtt i et lavkarbo kosthold.
Vi har mange andre deilige oppskrifter, som for eksempel lavkarbo gule bomber, som du finner oppskrift på her.
Ønsker du inspirasjon til andre desserter og kaker, finner du mange flere oppskrifter her.


LAVKARBO HASSELNØTTKJEKS MED SJOKOLADE
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 200 gram hasselnøtter
- 2 eggehviter
- 60 gram finesse bakesukker
- Evt. sukkerfri sjokolade
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader på over- og undervarme.
- Kjør hasselnøtter i en foodprocessor til de blir til grovt hasselnøttmel. Ikke kjør massen så lenge at fettet fra nøttene slipper ut i nøttemelet, kun frem til du får et grovt mel. Dersom du har nøttekvern kan du kverne hasselnøttene i den.
- Stivpisk eggehviten. Vær nøye med at det bare er eggehvite i bollen, og ingen rester av eggeplommen. Dersom det er eggeplomme i eggehviten vil den ikke kunne stivpiskes. Eggene er ferdig stivpisket når du kan snu bollen opp ned uten at massen faller ut av bollen.
- Tilsett finesse bakesukker og hasselnøttmel i den stivpiskede eggehviten. Bland dette forsiktig inn.
- Finn frem et bakebrett med bakepapir.
- Bruk hendene til å forme massen til kjeks. Bestem selv størrelsen og antall. Vi laget ca. 20 stk. La det være litt tykkelse, slik at du får en seig kjerne i midten av kjeksen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 minutter. Sjekk underveis og ta brettet ut når kjeksene har fått en gylden farge.
- La kjeksene kjølne på bakebrettet. De kan kjennes litt for myke ut når de er varm, men de blir fastere når de blir kald.
- Dersom du ønsker å dyppe kjeksen i sjokolade varmen du sjokoladen over vannbad. Dypp ene enden av kjeksen i den flytende sjokoladen.
Å, disse så gode ut! Jeg har nesten alt mulig av lavkarbo mel og søtningsalternativer, men mangler Finesse bakesukker… Kan det evt byttes med noe annet? Gleder meg til å smake😃
Bruk gjerne annen søtning, som tagatesse eller sukrinmelis.
Supert! Samme mengde?
Kommer an på søtstoffet. Finesse og tagatesse er jo dobbelt så søtt som sukker. Om du øker mengden mye i en bakst kan du måtte justere litt på dee andre tørre/våte ingrediensene. Du kan se oversikt over hvor søte søtstoffene er her:
https://omhelse.no/sotstoffer-og-sukker/
Disse var fantastisk gode (både uten og med sjokolade) 🤩
Så kjekt å høre. Takk for fin tilbakemelding 😊👏
Hvordan er holdbarheten på hasdelnøttkjeksene? Kan de fryses? Oppbevares i kakeboks i romtemperatur?
Hei 🙂
Du kan nok fryse de. Men jeg har ikke testet det selv. Ser for meg at de blir litt seigere, men at det kan være vel så godt.
Ellers kan du oppbevare de i en kakeboks og jeg vil tippe de er holdbar i noen uker. Du kjenner på smak dersom de er dårlig.
Spørsmålet er egentlig om du klarer å ha de så lenge i en kakeboks uten å spise de opp 😀
Spør meg gjerne om du lurer på noe mer.
Ha en fin dag.
Hilsen Stina 🙂