Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 20 Bounty)
Kalorier: 177kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 250 g kokosmasse
- 2 dl kremfløte evt. fullfett kokosmelk for melkefritt resultat
- 85 g Finesse bakesukker
- 30 g smeltet kokosolje
- 7 dråper vaniljeessens eller vaniljepulver
Sjokoladetrekk
- 150 til 200 g sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje
Bland alle ingrediensene til kokosbarene i en bakebolle. Dersom du bruker kokosmelk og den har skilt seg, skal du kun bruke det harde fettet.
Sett kokosmassen i kjøleskap eller frys i minimum 30 minutter, slik at det blir kaldt. Massen skal være fast og enkel å forme når den er kald. Se tips i teksten over oppskriften.
Form kokosmassen i den størrelsen du ønsker. Vi har brukt den originale Bounty-formen som utgangspunkt. Du kan også lage kuler eller bruke en silikonform ment for konfekt til å fylle massen i.
Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
Dypp den formede kokosmassen i smeltet sjokolade. Legg de ferdig dyppede Bountyene på et bakepapirkledd skjærebrett og sett til avkjøling i kjøleskapet.
Dersom du vil spare tid kan du la være å bruke kokosolje i kokosmassen og erstatte dette med 1 ts xanthan gum. Da får du en fast deig som kan formes med en gang.
Se flere tips om forming av koksomassen i teksten over oppskriften.
Kalorier: 177kcal | Karbohydrater: 1,9g | Protein: 1,6g | Fett: 16,5g