Saftig lavkarbo Bounty!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne oppskriften på lavkarbo Bounty er så god at du vil lure enhver Bounty-elsker. Den er også overraskende enkel å lag. Det som tar lengst tid er å vente på at kokosmassen og sjokoladen skal stivne.

Som du ser i oppskriften kan du velge om du vil tilsette xanthan gum eller bruke kokosolje. Massen blir klar til å formes med en gang du tilsetter xanthan gum, mens med kokosolje må massen kjøles ned før den er klar for å formes. Begge deler smaker like godt.

Lavkarbo Bounty

Tips til forming av kokosmassen

Det varierer hvor tørr eller fuktig kokosmasse er og derfor vil du kanskje trenge litt mer kokosolje eller litt mer kokos for å få rett konsistens. Dersom du syntes massen er for løs etter at den har blitt kald i kjøleskapet kan du tilsette litt mer kokosolje og litt mer kokos, for å få en fastere deig.

Et annet tips er å tilsette 0,5 -1 ts xanthan gum som vil binde masse godt sammen. Vi syntes xanthan gum gjør formingen veldig enkel og anbefaler dette til de som ikke får helt rett konsistens.

Har du ikke konfektformer kan du bruke et isbitbrett til å fylle kokosmassen i. Da får du helt perfekte og like former. Eller så kan du gjøre som oss, forme massen med hendene. Vi laget noen etter Bountyformen også laget vi noen kuler.

For å få en ekstra effekt med sjokoladen kan du først dyppe formene i smeltet sjokolade og når dette har stivnet sirkler du et nytt lag med sjokolade over den stivnede sjokoladene.

Lavkarbo Bounty

Er du glad i kokos, kan du gjerne sjekke ut vår oppskrift på saftige og seige lavkarbo kokosmakroner. Vi har også oppskrift på lavkarbo islandskake, som er laget med kokosbunn. Nam!

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo Bounty

LAVKARBO BOUNTY

4.88 fra 8 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 20 Bounty)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 177kcal | Karbohydrater: 1.9g | Protein: 1.6g | Fett: 16.5g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

 • 250 gram kokosmasse
 • 2 dl kremfløte evt. fullfett kokosmelk for melkefritt resultat
 • 85 gram finesse bakesukker
 • 30 gram smeltet kokosolje
 • 7 dråper vaniljeessens eller vaniljepulver

Sjokoladetrekk

Fremgangsmåte

 • Bland alle ingrediensene til kokosbarene i en bakebolle. Dersom du bruker kokosmelk og den har skilt seg, skal du kun bruke det harde fettet.
 • Sett kokosmassen i kjøleskap eller frys i minimum 30 minutter, slik at det blir kaldt. Massen skal være fast og enkel å forme når den er kald. Se tips i teksten over oppskriften.
 • Form kokosmassen i den størrelsen du ønsker. Vi har brukt den originale Bounty-formen som utgangspunkt. Du kan også lage kuler eller bruke en silikonform ment for konfekt til å fylle massen i.
 • Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
 • Dypp den formede kokosmassen i smeltet sjokolade. Legg de ferdig dyppede Bountyene på et bakepapirkledd skjærebrett og sett til avkjøling i kjøleskapet.

Kommentar

Dersom du vil spare tid kan du la være å bruke kokosolje i kokosmassen og erstatte dette med 1 ts xanthan gum. Da får du en fast deig som kan formes med en gang. 
Se flere tips om forming av koksomassen i teksten over oppskriften. 

Viser 2 kommentarer
 • Eva Lian
  Svar

  5 stjerner
  Lavkarbo Bounty er en av mine favoritter. Veldig glad i kokos. Har laget de flere ganger. Tusen takk for oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search