Saftig lavkarbo Bounty, like god som originalen

Denne oppskriften på lavkarbo Bounty er så god at du vil lure enhver Bounty-elsker. Er du glad i kokos vil du uansett elske denne kokossjokoladen. Den er også overraskende enkelt å lag. Det som tar lengst tid er faktisk å vente på at kokosmassen og sjokoladen stivner.

Må man bruke xanthan gum?

Som du ser i oppskriften kan du selv velge om du ønsker å tilsette xanthan gum. Massen blir mer klebrig og enklere å forme dersom du bruker dette, men det er ikke absolutt nødvending. Du klarer fint å forme fine sjokolader også uten xanthan gum. Ikke vær redd for at massen føles litt løs, den vil nemlig feste seg etter at den har stått i kjøleskap i 1 time.

Tips til forming av kokosmassen

Har du ikke konfektformer kan du også bruke ett isbitbrett til å fylle kokosmassen i. Da får du helt perfekte og like former. Eller så kan du gjøre som oss, forme massen i hendene.

Vil du ha et likt utseende på dine lavkarbo Bounty som på dem du kjøper, lager du dette enkelt ved å bruke en kniv til å dra sjokoladen litt oppover. På denne måten vil sjokoladen legge seg i et fint mønster på toppen.

Er du glad i kokos, kan du gjerne sjekke ut vår oppskrift på saftige og seige lavkarbo kokosmakroner. Du finner den her. Vi har også oppskrift på lavkarbo islandskake, som er laget med kokosbunn. Nam! Du finner oppskriften her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Bounty
Lavkarbo Bounty

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BOUNTY

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 20 Bounty)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 168kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 2g | Fett: 15g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 4 dl kokosmasse
  • 5 ss finesse bakesukker eller annen søtning
  • 2 dl kokosmelk (fullfett)
  • 0,5 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt (kan utelates)
  • 1 ts xanthan gum kan utelates
  • 150 til 200 gram sukkerfri sjokolade avhengig av størrelsen på formene
  • 1 ss kokosfett

FREMGANGSMÅTE

  • Bland kokosmasse, søtning, kokosmelk og vaniljepulver i en bakebolle. Dersom kokosmelken har skilt seg, skal du kun bruke det harde fettet. Velger du å tilsette xanthan gum vil du få en fastere masse som er enklere å forme, men det går også fint uten xanthan gum. Bruker du det tilsetter du dette i bakebollen og rører godt.
  • Form massen i den størrelsen du ønsker. Vi har brukt den originale bounty-formen som utgangspunkt. Du kan også lage kuler eller bruke en silikonform ment for konfekt til å fylle massen i.
  • Sett den formede kokosmassen i kjøleskap i minimum 1 time, slik at den blir fastere.
  • Smelt sjokolade og kokosfett i vannbad.
  • Bruk en bakepinsett, eller hendene, til å dyppe den formede kokosmassen i den smeltede sjokoladen. Dersom du ønsker det karakteristiske Bounty mønsteret på toppen kan du bruke en kniv og dra sjokoladen litt oppover. Lager du tre slike riller får du et fint mønster på toppen. Legg de ferdig dyppede Bountyene på et fat eller brett og sett til avkjøling i kjøleskapet. Når sjokoladen er stivnet er den klar.

Kommentar

Lavkarbo Bounty smaker forbløffende likt originalen!
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search