Del kjøttet i biter, ca. 2x4 cm. Kutt sjalottløk og paprika i terninger, stangselleri i tynne skiver og finhakk hvitløk.
Smelt smør i en gryte på medium/høy temperatur. Stek kjøttet i puljer i gryten, til det får stekeskorpe men ikke er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Legg kjøttet i en skål.
Tilsett sjalottløk i gryten og stek i ca. fem minutter før du rører inn paprika, stangselleri og hvitløk. Stek i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. Frese i gryten i et par minutter.
Tilsett det stekte kjøttet, hermetiske tomater, vann, rødvinseddik, kyllingfond, laurbærblad, timian og sukrin gold.
Legg på lokk og la gryten trekke rett under kokepunktet i 1,5-2 timer, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
Kutt blomkålen i buketter og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker blomkålen. Kok opp og la koke i ca. 10 minutter, til den er mør.
Hell av kokevannet. Tilsett smør, litt muskat, salt og pepper. Bruk stavmikser til å lage en glatt puré.
Server biff ragu med blomkålpuré og raspet parmesan etter ønske.
Merknader
Næringsinnhold er regnet per porsjon dersom du bruker høyrygg.