Lavkarbo langtidskokt biff ragu med blomkålpuré

Nydelig langtidskokt biff ragu servert med blomkålpuré

Lavkarbo biff ragu er laget på samme måte som tradisjonell italiensk biff ragu. Biff ragu er en italiensk rett som kan minne om bolognaise på smak. Selv så mye som vi elsker bolognaise, synes vi faktisk denne gryten er enda bedre! Den relativt lange koketiden gir et skikkelig mørt og smakfullt kjøtt.

Bytt ut pastaen

Denne retten serveres tradisjonelt til pasta. Vi har i denne oppskriften valgt å servere gryten til en mild og fløyelsmyk blomkålpuré. Denne kombinasjonen smaker skikkelig godt.

Strø gjerne over ferske urter, som basilikum eller timian, og parmesan før servering.

Rødvin i lavkarbo mat

I det italienske kjøkken står som regel rødvinen klar på kjøkkenbenken for å kunne anvendes i matlaging. Vi har absolutt noe å lære av italienerne her.  Tilsetter du rødvin i denne sausen gir du nemlig smaksløkene dine det de ikke visste at de trengte. Sausen blir nydelig!

Det kan være en god idé å ha en kartong rødvin stående klar på kjøkkenbenken. Når du skal velge rødvin anbefaler vi deg å velge en billig rødvin med lavt innhold av karbohydrater, gjerne under 3 gram/liter. Dette finner du enkelt informasjon om på hyllen i vinmonopolet eller på deres hjemmeside, som du finner her.

Du kan fint lage lavkarbo biff ragu uten rødvin. Utelater du rødvin får du frem noen av de samme smakene ved å tilsette rødvinseddik.

Du kan også bytte høyrygg med kjøttdeig av storfe. Da får du en mer budsjettvennlig middag.

Lavkarbo biff ragu eller glutenfri og laktosefri.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo biff ragu

Oppskrift på langtidskokt biff ragu med blomkålpuré

omhelse.no

  • Personer: 2
  • Tid: 1 time og 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser ragu
  • 300-400 gram høyrygg eller biffstrimler av ytrefilet (du kan også bruke 400 gram kjøttdeig av storfe)
  • 2 ss meierismør
  • Salt og pepper
  • 1 løk i terninger
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stilk stangselleri, i terninger
  • 1/4 paprika i terninger
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann (evt.  2 dl rødvin. Bruker du rødvin trenger du ikke rødvinseddik)
  • 1 ss rødvinseddik
  • 400 gram hakkede hermetiske tomater
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts sukrin gold (kan utelates)
  • Til servering: parmesan, timian
Ingredienser blomkålpuré
  • 1 blomkålhode
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Muskatnøtt
Fremgangsmåte 
  1. Smelt smør i en gryte og stek kjøttet i puljer i gryten, slik at det får stekeskorpe på utsiden. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. Strø over salt og pepper underveis. Ta kjøttet ut av gryten når det har fått stekeskorpe.
  2. Stek løk i gryten, uten å vaske den først. Løken skal stekes i fem minutter før du tilsetter hvitløk, stangselleri og paprika. Dette stekes i noen minutter før du tilsetter tomatpuré. La dette frese i gryten i ett par minutter.
  3. Hell over vann eller rødvin, hermetiske tomater og rødvinseddik. Tilsett laurbærblad, timian og sukrin gold. Strø over salt og pepper.
  4. Legg på lokk og la gryten putre under lokk i 1 time. Hell over mer vann underveis dersom mye av væsken fordamper før koketiden er ferdig.
  5. Fjerne bladene fra blomkålhodet og kutt blomkålen i biter. Du skal bruke hele blomkålen, inkludert stilken. Legg over i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Strø over salt. Kok opp og la blomkålen kokes mør, i ca. 10 minutter.
  6. Hell av kokevannet til blomkålen og sett kjelen tilbake på varmen slik at resten av vannet freses bort.
  7. Tilsett 1 ss smør. Bruk stavmikser til å lage en glatt blomkålpuré. Smak til med salt og muskat.
  8. Legg blomkålpuré i en sirkel på fatet og legg over lavkarbo biff ragu. Dryss gjerne over ferske urter og parmesan før servering.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search