Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tykklefser

LAVKARBO TYKKLEFSER MED KANELKREM

Allergener: Egg, Melk
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 6 lefser
Kalorier: 282kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kanelkrem:

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og kremost i en kjele.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremost, seterrømme og egg. Bruk en miksmaster og bland til en fast og jevn deig. Tilsett seterrømme frem til du får konsistens som en smidig bolledeig. Legg deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl ut lefser mellom bakepapiret. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form.
  • Stek på medium temperatur i tørr stekepanne. Snu når de er gylden. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr. Oppbevar lefsene mellom to kjøkkenhåndklær.
  • Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt smører du et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire deler.

Merknader

Lavkarbo tykklefser oppbevares i en lukket boks eller brødpose i kjøleskap. De kan også fryses.

Næringsinnhold

Kalorier: 282kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 24g