
Ja takk, meld meg på (gratis)
Deilige lavkarbo tykklefser med kanelkrem
Lavkarbo tykklefser smaker akkurat som tykklefser skal smake; Nydelig! Vi syntes at det passer perfekt med smørkrem med kanel på tykklefser, da det gir den samme smaken som tradisjonelle tykklefser. Du kan også servere disse med syltetøy eller ost, dersom du foretrekker det.
Havrefiber
I denne oppskriften har vi brukt havrefiber som inneholder 0 gram karbohydrater. Dette kan du kjøpe på tights.no, eller i utenlandske nettbutikker. Havrefiber er nøytralt på smak. Det passer derfor godt som bindemiddel i denne oppskriften, slik at man får frem den gode smaken av kardemomme og hornsalt.
Xanthan gum
Vi har også brukt xanthan gum i denne oppskriften. Xanthan gum selges på de fleste helsekostforretninger. Du kan selvsagt forsøke uten, men vi kan ikke garantere at resultatet blir like bra. Xanthan gum bidrar nemlig til å binde sammen deigen, slik at den ikke sprekker. Som du kanskje har sett i flere andre lavkarbo oppskrifter er det relativt vanlig å anvende xanthan gum. Dette er derfor en god investering dersom du planlegger å eksperimentere med lavkarbo mat.
Som du ser i oppskriften har vi tilsatt creme fraiche. Dette er tilsatt for å få frem den syrlige smaken. Du kan fint bytte creme fraiche med lik mengde kremost, dersom du ønsker færre ingredienser.
Lavkarbo tykklefser er både glutenfri og nøttefri.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.


LAVKARBO TYKKLEFSER MED KANELKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 65 gram meierismør
- 90 gram kremost naturell
- 3-4 ss seterrømme
- 1 egg
- 75 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
- 50 gram havrefiber
- 30 gram finesse bakesukker
- 0.25 ts hornsalt
- 1 ts natron
- 0.5 ts kardemomme
- 1 toppet ts xanthan gum
Kanelkrem:
- 3 ss meierismør romtemperert
- 1 ss kanel
- 1 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)
Fremgangsmåte
- Smelt smør og kremost i en kjele.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremost, seterrømme og egg. Bruk en miksmaster og bland til en fast og jevn deig. Tilsett seterrømme frem til du får konsistens som en smidig bolledeig. Legg deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
- Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl ut lefser mellom bakepapiret. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form.
- Stek på medium temperatur i tørr stekepanne. Snu når de er gylden. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr. Oppbevar lefsene mellom to kjøkkenhåndklær.
- Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt smører du et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire deler.
For en genial oppskrift! Tusen takk! Går det an å bytte ut kokosmelet med noe annet?
Hei.
Vet ikke, har ikke testet det. Men du kan gjerne prøve og gi tilbakemelding.
Gledet meg til å spise tjukklefser, men dette ble ikke bra 😳. Deigen smuldret opp og var umulig å kjevle ut. Trenger tips til hva jeg har gjort feil for jeg har veldig lyst på lefser.
Hei, så kjedelig å høre! Det høres ut som deigen din har vært for tørr. Du kan tilsette mer væske, for eksempel rømme eller et ekstra egg. Deigen skal være smidig, som en bolledeig 🙂
suuuuupergod!!
Så kjekt å høre 😀 Tusen takk!
Veldig gode lefser. Nesten som vanlige tykklefser.
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😊👏