Lavkarbo tykklefser med kanelkrem

Deilige lavkarbo tykklefser med kanelkrem

Lavkarbo tykklefser smaker akkurat som tykklefser skal smake; Nydelig! Vi syntes at det passer perfekt med smørkrem med kanel på tykklefser, da det gir den samme smaken som tradisjonelle tykklefser. Du kan også servere disse med syltetøy eller ost, dersom du foretrekker det.

Havrefiber

I denne oppskriften har vi brukt havrefiber som inneholder 0 gram karbohydrater. Dette kan du kjøpe på tights.no, eller i utenlandske nettbutikker. Havrefiber er nøytralt på smak. Det passer derfor godt som bindemiddel i denne oppskriften, slik at man får frem den gode smaken av kardemomme og hornsalt.

Xanthan gum

Vi har også brukt xanthan gum i denne oppskriften. Xanthan gum selges på de fleste helsekostforretninger. Du kan selvsagt forsøke uten, men vi kan ikke garantere at resultatet blir like bra. Xanthan gum bidrar nemlig til å binde sammen deigen, slik at den ikke sprekker. Som du kanskje har sett i flere andre lavkarbo oppskrifter er det relativt vanlig å anvende xanthan gum. Dette er derfor en god investering dersom du planlegger å eksperimentere med lavkarbo mat.

Som du ser i oppskriften har vi tilsatt creme fraiche. Dette er tilsatt for å få frem den syrlige smaken. Du kan fint bytte creme fraiche med lik mengde kremost, dersom du ønsker færre ingredienser.

Lavkarbo tykklefser er både glutenfri og nøttefri.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo tykklefser

Oppskrift på lavkarbo tykklefser med kanelkrem

omhelse.no

  • Antall: 6 stk.
  • Tid: 20 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 65 gram meierismør
  • 90 gram kremost (Tine naturell eller Philadelphia)
  • 2 ss creme fraiche eller seterrømme
  • 1 egg
  • 75 gram kokosmel (ikke kokosmasse)
  • 50 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 30 gram Finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 1/2 ts hornsalt
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1 ts xanthan gum (kjøpes på helsekostforretning)
  • Kanelkrem: 3 ss romtemperert meierismør, 1 ss kanel, 1 ss Finesse bakesukker (eller annen søtning)
Fremgangsmåte 
  1. Smelt smør og kremost i en kjele.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremosten, creme fraiche og egg. Bruk en miksmaster med eltetupp og bland til en fast og jevn deig. Legg så deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
  3. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og kjevl ut små lefser oppå papiret. Du trenger ikke å legge bakepapir over deigen. Deigen slipper fint taket fra kjevlen. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form i deigen.
  4. Stekes på medium temperatur i tørr stekepanne. Snus når de er gyldne. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr.
  5. Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt kan du smøre et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire biter.
  6. Lavkarbo tykklefser oppbevares i en lukket boks eller brødpose i kjøleskap. De kan også fryses.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search