Lavkarbo tykklefser med kanelkrem





Deilige lavkarbo tykklefser med kanelkrem

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo tykklefser smaker akkurat som tykklefser skal smake; Nydelig! Vi syntes at det passer perfekt med smørkrem med kanel på tykklefser, da det gir den samme smaken som tradisjonelle tykklefser. Du kan også servere disse med syltetøy eller ost, dersom du foretrekker det.

Havrefiber

I denne oppskriften har vi brukt havrefiber som inneholder 0 gram karbohydrater. Dette kan du kjøpe på tights.no, eller i utenlandske nettbutikker. Havrefiber er nøytralt på smak. Det passer derfor godt som bindemiddel i denne oppskriften, slik at man får frem den gode smaken av kardemomme og hornsalt.

Lavkarbo tykklefser er både glutenfri og nøttefri.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo tykklefser

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo tykklefser

LAVKARBO TYKKLEFSER MED KANELKREM

4.84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 6 lefser

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 282kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 5g | Fett: 24g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kanelkrem:

  • 3 ss meierismør romtemperert
  • 1 ss kanel
  • 1 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og kremost i en kjele.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Tilsett deretter det smeltede smøret og kremost, seterrømme og egg. Bruk en miksmaster og bland til en fast og jevn deig. Tilsett seterrømme frem til du får konsistens som en smidig bolledeig. Legg deigen på kjøkkenbenken og kna den godt sammen.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevl ut lefser mellom bakepapiret. Ikke kjevle lefsene for tynne. Jo tykkere de er desto mer saftig blir de. Bruk en asjett eller skål og trykk ut en rund form.
  • Stek på medium temperatur i tørr stekepanne. Snu når de er gylden. Ikke stek de for lenge, da de fort kan bli tørr. Oppbevar lefsene mellom to kjøkkenhåndklær.
  • Bland romtemperert smør i en skål sammen med kanel og søtning. Når lefsene er avkjølt smører du et tykt lag med smørkrem mellom to lefser før du deler dem i fire deler.

Kommentar

Lavkarbo tykklefser oppbevares i en lukket boks eller brødpose i kjøleskap. De kan også fryses.

Viser 12 kommentarer
  • Lisbeth
    Svar

    Disse må prøves! Fryses de med kanelkremen påsmurt?

  • Ann-Karin Svensli
    Svar

    Hei.
    Disse skal jeg helt klart prøve til jul 🎅🎄🤶
    Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker? 😊

    • Robert Helle
      Svar

      Hei. Det kan du men du vil nok ikke få helt den samme smaken, da finesse bakesukker har en bedre smak. Sukrin+ kan gi litt mer metallisk smak.

  • Anne Skansbo
    Svar

    5 stjerner
    For en genial oppskrift! Tusen takk! Går det an å bytte ut kokosmelet med noe annet?

    • Robert Helle
      Svar

      Hei.
      Vet ikke, har ikke testet det. Men du kan gjerne prøve og gi tilbakemelding.

  • Ester
    Svar

    Gledet meg til å spise tjukklefser, men dette ble ikke bra 😳. Deigen smuldret opp og var umulig å kjevle ut. Trenger tips til hva jeg har gjort feil for jeg har veldig lyst på lefser.

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei, så kjedelig å høre! Det høres ut som deigen din har vært for tørr. Du kan tilsette mer væske, for eksempel rømme eller et ekstra egg. Deigen skal være smidig, som en bolledeig 🙂

  • Jannicke
    Svar

    5 stjerner
    suuuuupergod!!

  • Ingrid Borthen
    Svar

    5 stjerner
    Veldig gode lefser. Nesten som vanlige tykklefser.

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😊👏

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search