Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo jordbærkompott. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo jordbærkompott med krem

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 209kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 800 g frosne jordbær
  • 3 ss Finesse bakesukker
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 økologisk sitron (skallet)
  • Mynteblader

Fremgangsmåte

  • Kok opp de frosne jordbærene i en kjele. Når bærene er tint og begynner å slippe ut væske, tilsetter du søtning og vaniljepulver.
  • La jordbærene koke i 5-10 minutter, til du får ønsket konsistens. Rør forsiktig med en sleiv for å beholde noen av bærene hele. Unngå å bruke visp, da dette kan gjøre kompotten for glatt.
  • Avkjøl jordbærkompotten til romtemperatur før du fordeler den i serveringsskåler.
  • Pisk kremfløten til krem. Smak til med søtning. Server kremen til kompotten.
  • Vask sitronen og rasp av det gule skallet. Dryss det raspede sitronskallet over desserten rett før servering. Pynt med ferske mynteblader for ekstra friskhet og farge.

Næringsinnhold

Kalorier: 209kcal | Karbohydrater: 14,4g | Protein: 2g | Fett: 14g