Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo jordbærkompott

Lavkarbo jordbærkompott med krem

Allergener: Melk
Tid: 15 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 369kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram frosne jordbær
  • 4 ts Finesse bakesukker (eller annen søtning, evt. ingen søtning)
  • 1 klype vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 sitron skallet
  • Evt. mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Kok opp jordbær i en kjele. Når jordbærene er tint og det begynner å bli flytende i kjelen tilsetter du søtning og vaniljepulver.
  • Kok jordbærene i 5-10 minutter, til du får ønsket konsistens. Rør med en sleiv, og ikke en visp, slik at du beholder noen av bærene hele.
  • Avkjøl kompotten til romtemperatur før du heller den over i to serveringsskåler.
  • Pisk fløte til krem. Tilsett søtning til kremen dersom du ønsker det.
  • Legg kremen over jordbærkompotten. Du kan gjerne bruke en sprøytepose, for å få fine kremrosetter.
  • Vask en sitron og rasp av skallet. Dryss raspet sitronskall over desserten før servering.

Merknader

Dander gjerne lavkarbo jordbærkompott med mynte eller sitronmelisse.

Næringsinnhold

Kalorier: 369kcal | Karbohydrater: 19g | Protein: 3g | Fett: 28g