Gå tilbake
Skrive ut
Oppskrifts bilde
Merknader
Ernærings Etikett
–
+
porsjoner
Mindre
Normal
Større
Lavkarbo jordbærkompott med krem
Allergener:
Melk
Tid:
15
minutter
minutter
Porsjoner:
2
porsjoner
Kalorier:
369
kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Ingredienser
500
gram
frosne jordbær
4
ts
Finesse bakesukker
(eller annen søtning, evt. ingen søtning)
1
klype
vaniljepulver
(ikke vaniljesukker)
1.5
dl
kremfløte
1
sitron
skallet
Evt. mynte eller sitronmelisse
Fremgangsmåte
Kok opp jordbær i en kjele. Når jordbærene er tint og det begynner å bli flytende i kjelen tilsetter du søtning og vaniljepulver.
Kok jordbærene i 5-10 minutter, til du får ønsket konsistens. Rør med en sleiv, og ikke en visp, slik at du beholder noen av bærene hele.
Avkjøl kompotten til romtemperatur før du heller den over i to serveringsskåler.
Pisk fløte til krem. Tilsett søtning til kremen dersom du ønsker det.
Legg kremen over jordbærkompotten. Du kan gjerne bruke en sprøytepose, for å få fine kremrosetter.
Vask en sitron og rasp av skallet. Dryss raspet sitronskall over desserten før servering.
Merknader
Dander gjerne lavkarbo jordbærkompott med mynte eller sitronmelisse.
Næringsinnhold
Kalorier:
369
kcal
|
Karbohydrater:
19
g
|
Protein:
3
g
|
Fett:
28
g