Lavkarbo jordbærkompott med krem





Frisk, sunn og god lavkarbo jordbærkompott med krem

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Hva er vel bedre enn en deilig lavkarbo jordbærkompott til dessert? Det lurer vi på! Det fine med jordbær er (i tillegg til smaken) at de inneholder rundt 6.6 gram karbohydrater per 100 gram.

Jordbær er derfor en av få bærsorter som egner seg i et lavkarbo kosthold. Bringebær inneholder 3.2 gram karbohydrater per 100 gram, og funker også utmerket.

Dersom du ønsker å spise enda færre karbohydrater enn hva denne desserten inneholder kan du fint bytte jordbær med bringebær. Smak deg frem med rett mengde søtning, da bringebær er surere enn jordbær.

Vi laget kremen til denne desserten uten å tilsette ekstra søtning. Desserten blir både frisk og søt uten. Du kan også la være å tilsette søtning i jordbærkompotten, dersom du foretrekker det. Desserten vil likevel få søtsmak fra bær og krem. Her kan du smake deg frem til hva du liker best.

Vil du ha inspirasjon til andre desserter som er rask å lage har vi oppskrift på jordbær-iskrem som lages på fem minutter. Du finner oppskriften her. Du finner også massevis av lavkarbo desserter her.

Vil du har inspirasjon til annen lavkarbo mat, finner du mange gode oppskrifter her.

Lavkarbo jordbærkompott med krem

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo jordbærkompott

Lavkarbo jordbærkompott med krem

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 15 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 369kcal | Karbohydrater: 19g | Protein: 3g | Fett: 28g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 500 gram frosne jordbær
  • 4 ts Finesse bakesukker (eller annen søtning, evt. ingen søtning)
  • 1 klype vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 sitron skallet
  • Evt. mynte eller sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Kok opp jordbær i en kjele. Når jordbærene er tint og det begynner å bli flytende i kjelen tilsetter du søtning og vaniljepulver.
  • Kok jordbærene i 5-10 minutter, til du får ønsket konsistens. Rør med en sleiv, og ikke en visp, slik at du beholder noen av bærene hele.
  • Avkjøl kompotten til romtemperatur før du heller den over i to serveringsskåler.
  • Pisk fløte til krem. Tilsett søtning til kremen dersom du ønsker det.
  • Legg kremen over jordbærkompotten. Du kan gjerne bruke en sprøytepose, for å få fine kremrosetter.
  • Vask en sitron og rasp av skallet. Dryss raspet sitronskall over desserten før servering.

Kommentar

Dander gjerne lavkarbo jordbærkompott med mynte eller sitronmelisse.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search