Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
Rens selleriroten og del den i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snitt tynne skiver langs hele roten.
Legg stykkene på hver sin smørklatt i en ildfast form. Dryss over muskat, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen.
Bak midt i ovnen i ca. 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.
Nakkekoteletter med grønnsaker og fløtesaus
Kutt sjalottløk i terninger og champignon i skiver.
Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm smør i en stekepanne til medium/høy temperatur. Stek sjalottløk sammen med kotelettene som du steker i ca. 2 min på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form, sammen med champignon.
Fløtesaus
Brun meierismør i stekepannen du stekte kjøttet i. Tilsett varmt vann og rør rundt slik at du får med deg all kraft fra stekepannen.
Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til en jevn saus. Hell sausen over kjøttet i formen.
Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min, sammen med hasselback sellerirot.