
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo nakkekoteletter bakt i ovnen med fløtesaus, servert med hasselback sellerirot! Deeeilig SAFTIG kjøtt!
Nakkekoteletter bakt i ovnen med fløtesaus gir et skikkelig mørt kjøtt! Servert med hasselback sellerirot får du en nydelig lavkarbo middag.
Dette er en nydelig rett som vi gjerne kan si at lager seg selv i ovnen. Du skal gjøre mye for å få et mer saftig resultat på kjøttet enn hva du får når du baker nakkekotelettene på denne måten.
Vil du ha færre ingredienser i sausen kan du fint lage denne retten med bare fløte. Øk da mengden fløte til 3 dl og tilsett litt kryddersorter i fløten før du heller den over kjøttet. Vi anbefaler for øvrig å følge oppskriften, da dette gir en helt fantastisk saus.
Lavkarbo hasselback sellerirot smaker nydelig til nakkekoteletter i fløtesaus. Du kommer ikke til å savne poteten. Vi lover. Vi serverte også smørstekt rosenkål og valnøtter som siderett. Det er også godt med smørdampet brokkoli eller brekkbønner.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.


Ovnsbakte nakkekoteletter med hasselback sellerirot
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)





Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Hasselback sellerirot
- 2 sellerirot stykker på ca. 100 gram per stk.
- 4 ss meierismør
- Tørket timian
- Salt og pepper
Nakkekoteletter med grønnsaker
- 2 til 4 nakkekoteletter (avhengig av hvor mange per person spiser)
- 2 ss meierismør
- 2 til 4 champignon medium/små i skiver
- 0,5 rødløk i skiver
- 0,5 paprika i staver
Fløtesaus
- Stekesky fra stekepannen
- 2 ss meierismør
- 0.5 dl varmt vann
- 4 ss creme fraiche
- 1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts dijon sennep
- 1 ss oksefond
- 1.5 dl kremfløte
- 0,5 ts tørket timian
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Hasselback sellerirot
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Rens selleriroten og fjern skallet der hvor dette er skittent. Del selleriroten i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snittes på denne måten langs med hele roten. Kutt så tynt som du klarer, uten å kutte gjennom hele roten.
- Legg de oppkuttede sellerirøttene på hver sin smørklatt i en ildfast form. Dryss over tørket timian, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen av hver sellerirot.
- Bakes midt i ovnen i 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.
Nakkekoteletter med grønnsaker og fløtesaus
- Smelt smør i en stekepanne. Stek grønnsakene møre i smøret. Legg grønnsakene i en ildfast form, som rommer både grønnsaker og nakkekoteletter.
- Krydre nakkekotelettene med salt og pepper. Stek kotelettene i samme stekepanne som grønnsakene, uten å vaske den. Smelt mer smør dersom du trenger det. Stekes i 2 minutter på hver side, på høy temperatur. Legg kotelettene over grønnsakene i formen.
- Smelt 2 ss ekstra meierismør i stekepannen du har stek kjøttet i. La dette steke til smøret blir brunt. Tilsett 0.5 dl varmt vann i stekepannen med smøret og rør rundt til all sjyen blander seg og du får med all kraft som far festet seg i stekepannen.
- Tilsett de øvrige ingrediensene til fløtesausen i stekepannen og rør til en klumpfri saus. Hell sausen over kjøttet i den ildfaste formen.
- Stekes på midterste rille i 30 minutter, på 200 grader over- og undervarme. Kan fint stekes samtidig med hasselback sellerirot.
- Server nakkekoteletter i fløtesaus med hasselback sellerirot og til dampet brokkoli eller smørdampet rosenkål med valnøtter.
Denne var utrolig god😊Hadde røsti(av sellerirot) ved siden av-knallgodt 👍
Så kjekt å høre! Ja, sellerirot røsti er en favoritt hos oss også !:D
Lavkarbo , men hvor mange karbohydrater er det i disse oppskriftene ? Ville hjulpet mye å fått opplysninger på hver rett😬
Hei Terje. Takk for tilbakemeldingen. Ja absolutt, er helt enig med deg. Utrolig mye hjelp i å få dette regnet ut. Men vi gjør dette på fritiden, så vi har prioritert oppskrifter fremfor utregning, da nøyaktig utregning på alle oppskriftene er tidkrevende. Forskjellige merker av produkter/ingredienser vil også ofte inneholde forskjellig mengde karbohydrater. Du kan uansett være trygg på at alle oppskriftene har veldig lite karbohydrater.