Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk, servert med gratinert blomkålpuré

Allergener: Melk, Skalldyr
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 819kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Scampi i tomatsaus med hvitløk

  • 350 g rå scampi uten skall
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 chili (med eller uten frø)
  • 1 ts ingefær
  • 5 tomater
  • 2 ss meierismør
  • 0,5 lime, saften
  • Salt og pepper
  • 0,5 potte fersk koriander

Gratinert blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 0,25 ts muskat
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåte

Scampi i tomatsaus med hvitløk

  • Kutt rødløk i små terninger. Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Kutt tomaten i to og press ut litt av væsken som du kaster. Del tomatkjøttet i terninger.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek rødløk i fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili og ingefær. Stek i et par minutter før du rører inn tomatene og limesaft. La putre noen minutter, frem til tomaten er myk.
  • Tilsett scampi og hakket koriander. Strø over salt og pepper. Legg på lokk og la putre i noen minutter. Det er klart når scampien er rosa.

Gratinert blomkålpuré

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens blomkål og kutt i små buketter, og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Hell av vannet.
  • Tilsett smør, creme fraiche, salt, pepper og muskat. Lag en jevn puré med stavmikser eller foodprosessor.
  • Legg puréen i en ildfast form og strø over revet ost.
  • Stek midt i ovnen til osten er gylden, ca.15 min.

Næringsinnhold

Kalorier: 819kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 58g | Fett: 59g