Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander

Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander, smaksrik og nydelig god gryte!

Lavkarbo scampi i tomatsaus er en rett du garantert kommer til å imponere både deg selv og dine gjester med. Sausen inneholder en god dose deilige smaker som sammen fungerer utmerket.

Vi serverte scampi i tomatsaus til gratinert blomkålpuré. Du kan også servere denne retten med for eksempel blomkålris naturell, eller blomkålris med mandler. Du kan også servere denne skalldyrgryten til lavkarbo brød med smør. Her finner du mange gode lavkarbo brødoppskrifter.

Du kan bytte tomatene med hermetisk hakkede tomater. Men vi anbefaler deg å bruke ferske tomater i denne rette, fordi dette gir en ekstra tekstur i gryten.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo scampi i tomatsaus

Oppskrift på scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander, servert med gratinert blomkålpuré

omhelse.no

  • Personer: 2-3
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser scampi i tomatsaus
  • 400 gram scampi (ca. 150 – 200 gram per person)
  • 1-2 ss meierismør
  • 1 liten rødløk, i små terninger
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1 chili, finhakket (med eller uten frø)
  • 5 tomater, i små biter
  • Saften fra 1/2 lime
  • Salt og pepper
  • 1 potte fersk koriander
Ingredienser gratinert blomkålpuré
  • 1 blomkålhode
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 1/4 ts muskat
  • 75-100 gram revet ost
Fremgangsmåte scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander
  1. Rens scampi for skall, dersom den ikke er ferdig skrelt.
  2. Smelt smør i en stekepanne og stek rødløk i noen minutter, til den blir blank. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek dette i ett par minutter sammen med løken før du heller over hakkede tomater og saften fra 1/2 lime.
  3. Tilsett scampi og 1-2 never hakket koriander. Strø over salt og pepper. Legg på lokk og la dette putre i noen minutter. Når scampien er blitt rosa er den ferdig.
  4. Server lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander til nydelig gratinert blomkålpuré.
Fremgangsmåte gratinert blomkålpuré
  1. Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  2. Rens blomkålhodet for blader og kutt i små buketter. Stilken skal også brukes. Legg bitene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Strø over salt og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Hell av vannet.
  3. Tilsett smør, creme fraiche, salt, pepper og muskat i kjelen før du moser dette til en glatt og fin puré. Du kan enten bruke en stauker/stamper, stavmikser eller foodprosessor.
  4. Legg blomkålpuréen i en ildfast form og strø over ønsket mengde revet ost.
  5. Stekes midt i ovnen til osten er smeltet, i ca. 10 – 15 minutter.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search