Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander

Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander, smaksrik og nydelig god gryte!

Lavkarbo scampi i tomatsaus er en rett du garantert kommer til å imponere både deg selv og dine gjester med. Sausen inneholder en god dose deilige smaker som sammen fungerer utmerket.

Vi serverte scampi i tomatsaus til gratinert blomkålpuré. Du kan også servere denne retten med for eksempel blomkålris naturell, eller blomkålris med mandler. Du kan også servere denne skalldyrgryten til lavkarbo brød med smør. Her finner du mange gode lavkarbo brødoppskrifter.

Du kan bytte tomatene med hermetisk hakkede tomater. Men vi anbefaler deg å bruke ferske tomater i denne rette, fordi dette gir en ekstra tekstur i gryten.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo scampi i tomatsaus

OPPSKRIFT PÅ SCAMPI I TOMATSAUS MED HVITLØK OG KORIANDER, SERVERT MED GRATINERT BLOMKÅLPURÉ

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 775kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 67g | Fett: 48g
Allergener
Melk
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Scampi i tomatsaus

  • 400 gram scampi (ca. 150 – 200 gram per person)
  • 2 ss meierismør
  • 1 rødløk liten i små terninger
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 1 chili finhakket (med eller uten frø)
  • 5 tomater i små biter
  • 0,5 lime saften
  • Salt og pepper
  • 1 potte fersk koriander

Gratinert blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss creme fraiche
  • Salt og pepper
  • 0,25 ts muskat
  • 100 gram revet ost

FREMGANGSMÅTE

Scampi i tomatsaus

  • Skrell scampien, dersom den ikke er ferdig skrelt.
  • Smelt smør i en stekepanne og stek rødløk i noen minutter, til den blir blank. Tilsett hvitløk, ingefær og chili. Stek dette i et par minutter sammen med løken før du heller over hakkede tomater og limesaft.
  • Tilsett scampi og hakket koriander. Strø over salt og pepper. Legg på lokk og la dette putre i noen minutter. Gryten er klar når scampien er rosa.

Gratinert blomkålpuré

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Rens blomkålhodet og kutt i små buketter. Stilken skal også brukes. Legg bitene i en kjele og fyll opp med vann slik at det dekker alle bitene. Kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Hell av vannet.
  • Tilsett smør, creme fraiche, salt, pepper og muskat i kjelen før du moser dette til en glatt og fin puré. Du kan enten bruke en stauker/stamper, stavmikser eller foodprosessor.
  • Legg blomkålpuréen i en ildfast form og strø over ønsket mengde revet ost.
  • Stekes midt i ovnen til osten er smeltet, i ca. 10 – 15 minutter.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search