Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus

Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Sennep, Soya
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 955kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kyllingkjøttboller

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss pofiber (gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)
  • 1 egg
  • 1 ts raspet ingefær
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Meierismør til steking

Fløtesaus

  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 ts tørket timian

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 2 ss meierismør
  • Malt muskat
  • Salt og pepper

Serveringstips

  • Dampet rosenkål

Fremgangsmåte

Kyllingkjøttboller

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle til en klissete masse. La stå i ca. 5 min. Form kjøttboller med fuktede hender eller med to skjeer. Legg klar på et fat.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek på alle sider i stekepannen, til kjøttbollene er gylden og gjennomstekt.

Fløtesaus

  • Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La sausen putre i 10-15 min, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper.
  • Rør inn kyllingkjøttbollene og eventuelt steikesjy.

Blomkålpuré

  • Rens blomkål og del den i buketter og kutt stilken i terninger. Legg i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til den er mør.
  • Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré med stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.
  • Server gjerne med dampet rosenkål.

Næringsinnhold

Kalorier: 955kcal | Karbohydrater: 9.4g | Protein: 47g | Fett: 79g