2sspofiber(gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)
1egg
1tsraspet ingefær
1tsløkpulver
1tspaprikapulver
0,5tssalt
0,25tspepper
Meierismør til steking
Fløtesaus
2,5dlkremfløte
1dlvann
1sssitronsaft
1ssglutenfri soyasaus
1tskyllingfond
1tsDijon sennep
1tstørket timian
Blomkålpuré
1blomkål
2ssmeierismør
Malt muskat
Salt og pepper
Serveringstips
Dampet rosenkål
Fremgangsmåte
Kyllingkjøttboller
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle til en klissete masse. La stå i ca. 5 min. Form kjøttboller med fuktede hender eller med to skjeer. Legg klar på et fat.
Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek på alle sider i stekepannen, til kjøttbollene er gylden og gjennomstekt.
Fløtesaus
Bland alle ingrediensene i en liten kjele og kok opp. La sausen putre i 10-15 min, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper.
Rør inn kyllingkjøttbollene og eventuelt steikesjy.
Blomkålpuré
Rens blomkål og del den i buketter og kutt stilken i terninger. Legg i en kjele med vann. Kok opp og la koke i ca. 10 min, til den er mør.
Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré med stavmikser eller i en foodprosessor. Smak til med muskat, salt og pepper.