
Ja takk, meld meg på (gratis)
Smaksrike og saftige lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus!
Lavkarbo kyllingkjøttboller lager du enkelt hjemme. Det som er supert med å lage kjøttboller selv er at du fint kan variere smaken. Vi har her brukt sjalottløk, chili og ingefær som smaksforsterkere. Du kan eksperimentere med andre typer krydder, dersom du ønsker det.
Det er tilsatt pofiber i disse lavkarbo kyllingkjøttbollene. Pofiber erstatter brødsmuler, som ofte brukes i kjøttboller for å gjøre dem saftig. Det anbefales derfor å bruke dette, men det går også helt fint uten.
Server gjerne denne retten med smørdampede rosenkål eller brokkoli.
Lavkarbo kyllingkjøttboller i fløtesaus er glutenfri.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.


LAVKARBO KYLLINGKJØTTBOLLER MED FLØTESAUS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kyllingkjøttboller
- 400 gram kyllingkjøttdeig
- 1 egg
- 2 sjalottløk finhakket
- 1 ts ingefær finhakket
- 0,25 chili finhakket
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss pofiber (gjør kjøttbollene saftig, men kan utelates)
Fløtesaus
- 3 dl fløte
- 1 ts dijon sennep
- 0,5 ts salt
- 1 ss rosépepper hele (evt. halv mengde kvernet pepper)
- 1 ts glutenfri soyasaus
- 1 ts kyllingfond
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 fedd hvitløk
- 1 ts tørket timian
- 1 laurbærblad
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- Salt og pepper
- 2 ss meierismør
- 2 ss creme fraiche
- 0,25 ts muskat
Fremgangsmåte
Kyllingkjøttboller
- Bland sammen alle ingrediensene til kyllingkjøttbollene i en bolle og kna deigen godt sammen. Ikke tilsett frøene fra chilien dersom du ønsker en mild smak.
- Smelt meierismør i en stekepanne. Form kyllingkjøttboller i den størrelsen du ønsker. Bruk enten hendene eller to skjeer. Stekes på alle siden til de er gjennomstekt.
Fløtesaus
- Bland alle ingrediensene i en kjele og varm opp. La sausen småputre i 5-10 minutter, slik at den tykner. Smak til med salt og pepper. Fjern laurbærbladet før servering.
Blomkålpuré
- Fjern bladene fra blomkålen. Del den så i små buketter. Stilken skjæres i terninger.
- Legg i en kjele og fyll opp med vann som dekker bitene. Strø over salt. Kok opp og la koke under lokk i ca. 10 minutter, til bitene er møre.
- Hell av vannet. Sett tilbake på komfyr og la det dampe en liten stund. Tilsett salt, pepper, smør, creme fraiche og muskat. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Smak til med krydder. Dersom du ønsker en mer kremig konsistens kan du tilsette 1-2 ss kremost, gjerne med kryddersmak.
- Legg lavkarbo kyllingkjøttboller, fløtesaus og blomkålpuré på fat. Server gjerne smørdampet rosenkål eller brokkoli som tilbehør.