Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo ovnsbakt kyllingfilet med paprikasaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk, Peanøtter, Selleri
Tid: 1 time
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 1017kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Paprikasaus

  • 2 paprika rød
  • 0,5 chili rød
  • 2 dl kremfløte
  • 15 g raspet parmesan
  • Salt og pepper

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

  • 400 g kyllingfilet (200 g per)
  • 2 ss Tine kremost med krydder
  • Olivenolje
  • Timian
  • Salt og pepper
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk
  • 6 cherrytomater

Sellerirotpuré

  • 350 g sellerirot
  • 3 ss Crème Fraîche
  • 1 ss peanøttsmør uten sukker (kan utelates)
  • Salt og pepper
  • 1 neve fersk koriander (kan utelates)

Fremgangsmåte

Paprikasaus

  • Sett stekeovnen på grill på 230 grader. Har du ikke grill bruker du over- og undervarme.
  • Vask paprikaen og chilien. Legg så hele på et stekebrett med bakepapir. Stek på nest øverste rille i ovnen. Når grønnsakene begynner å bli svart skal de snues. Fortsett med dette til store deler av overflaten er svart. Dette tar ca. 20 min.
  • Pakk grønnsakene inn i aluminiumsfolie og la ligge i ca. 15 min på kjøkkenbenken. Skallet slipper lettere fra kjøttet dersom det avkjøles i aluminiumsfolie.
  • Fjern forsiktig skallet fra chilien og paprikaen. Legg kjøttet, uten frø og skall, i en blender, sammen med kremfløte, parmesan, salt og pepper. Pulser til en jevn saus. Hell over i en kjele og kok opp. La putre til sausen tykner, ca. 5-10 min.

Ovnsbakt kylling og grønnsaker

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Start med å snitte kyllingfiletene på langs. Fyll snittet med kremost. Pensle filetene med olivenolje og krydre med timian, salt og pepper. Pensle en ildfast form med olivenolje før du legger filetene i formen.
  • Rens hvitløk og sjalottløk og del i grove biter. Legg dette og hele cherrytomater i den ildfaste formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i 20-25 min, til kyllingen er gjennomstekt.

Sellerirotpuré

  • Rens selleriroten og del den i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 minutter koketid.
  • Hell av vannet. Tilsett Crème Fraîche og peanøttsmør, og lag jevn puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper, og eventuelt hakket koriander.

Næringsinnhold

Kalorier: 1017kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 78g | Fett: 70g