
Ja takk, meld meg på (gratis)
Nydelig lavkarbo og proteinrik helgemat!
Denne retten synes vi er så god at vi skulle ønske vi hadde like mange mager som kuen. Denne sausen er en opplevelse i seg selv og er virkelig verd den lille innsatsen som kreves for å lage den.
Som tilbehør laget vi sellerirotpuré og tilsatte peanøttsmør og koriander, noe som ga en smaksrik, eksotisk og spennende variant. Ønsker du en mer nøytral smak på sellerirotpureen kan du selvsagt la være å tilsette både peanøttsmør og koriander.
Du kan fint bytte fløte med kokosmelk i paprikasausen, dersom du ønsker en laktosefri saus.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.


OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT KYLLINGFILET MED PAPRIKASAUS OG SELLERIROTPURÉ
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Paprikasaus
- 2 røde paprika
- 0,5 rød chili
- 2 dl fløte
- 1 ts salt
- 0,25 ts pepper
- 20 gram parmesanost
Kylling og grønnsaker
- 2 kyllingfileter
- Meierismør
- Salt og pepper
- 2 ss kremost med krydder
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 6 cherrytomater
- 8 champignon små
- Timian
- Olje
Sellerirotpuré med peanøttsmak
- 1 sellerirot medium stor
- Salt og pepper
- 1 ss meierismør
- 3 ss creme fraiche
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss peanøttsmør toppet
- 1 neve fersk koriander
Fremgangsmåte
Paprikasaus
- Sett ovnen på grill på 230 grader. Har du ikke grill bruker du vanlig over- og undervarme.
- Vask paprikaen og chilien. Legg dette på et stekebrett med bakepapir. Paprikaene skal stekes hele på nest øverste rille i ovnen.
- Når paprikaen og chilien begynner å bli svart skal de snues. Fortsett med dette til store deler av overflaten er svart. Dette tar ca. 20 minutter.
- Pakk paprikaen og chilien inn i aluminiumsfolie, og la dette avkjøles i folien på kjøkkenbenken. Skallet slipper lettere fra kjøttet dersom den får avkjøles i aluminiumsfolien. La det kjølne i 10-15 minutter.
- Fjern forsiktig skallet fra chilien og paprikaen. Legg kjøttet i en blender, ikke frø og skall. Tilsett fløte, salt og pepper, og kjør blandingen til en jevn puré. Hell blandingen over i en panne. Tilsett parmesanost og kok opp. La sausen putre til den tykner. Ca. 5-10 minutter.
Ovnsbakt kylling
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Smelt smør i en stekepanne. Skjær et dypt snitt gjennom kyllingfileten, uten å skjære gjennom hele. Krydre med salt og pepper. Stekes på høy temperatur i ett par minutter på hver side.
- Fyll kyllingfileten med 1 ss kremost i snittet du har laget. Legg kyllingfiletene i en ildfast form.
- Hvitløksfedd skrelles før du presser feddet ned mot benken slik at det sprekker. Sjalottløk skrelles og deles i to. Legg dette så i formen. Champignon legges hele i formen, dersom de er små. Eller del de i to. Strø over timian, salt og pepper. Sirkle over olje eller legg noen kladder med meierismør i formen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
Sellerirotpuré med peanøttsmak
- Skrell av det ytterste laget av selleriroten. Del den så i små terninger.
- Legg i en kjele og fyll opp med vann som dekker bitene. Strø over salt. Kok opp og la koke under lokk i ca. 10 minutter, til bitene er mør.
- Hell av vannet. Tilsett salt, pepper, smør, creme fraiche, soyasaus, peanøttsmør og koriander. Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré. Smak til med evt. mer peanøttsmør og koriander.
- Dander lavkarbo ovnsbakt kyllingfilet med paprikasaus på fat, sammen med bakte grønnsaker og sellerirotpuré med peanøttsmør!