Rens sellerirot og skjær den i tynne stimler. Har du mandolin kan du gjerne bruke dette.
Varm opp olje i en kjele. Mengden olje kommer an på hvor sto kjele du bruker. Velg en medium stor kjele og fyll den med olje slik at du har olje i noen cm opp på kanten av kjelen. Varm oljen til medium temperatur, ca. 150 grader dersom du har termometer.
Friter litt og litt av selleriroten og fisk den ut når den er gylden. Legg den ferdig friterte selleriroten på et kjøkkenpapir, slik at den får rent av seg. Strø over salt.
Vask og rens blåskjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knust.
Smelt smør i en stor kjele. Tilsett hakket sjalottløk, hvitløk og chili. Fres dette i ett par minutter før du heller over hvitvin og blåskjell.
Damp blåskjellene til de åpner seg. Dette tar noen minutter.
Hell over fløten og varm opp slik at fløten blir varm. Dryss over hakket kruspersille før servering.
Merknader
Server lavkarbo hvitvinsdampede blåskjell med fritert sellerirot og gjerne til et digg lavkarbo brød. Du finner oppskrift til ulike lavkarbo brød her.