Lavkarbo brød som inneholder minimalt med karbohydrater

Ser du etter et lavkarbo brød som både smaker fantastisk og er enkelt å lage? Da trenger du ikke å lete lenger. Alle brødene på denne siden fyller disse kriteriene.

Steinalderbrød

Steinalderbrød er nok kanskje et av de mest næringsrike og sunneste brødene du kan spise. Brødet er proppfullt av nøtter og frø. Det er også det enkleste lavkarbo brødet å lage av alle våre oppskrifter. Her skal du bare blander alle ingrediensene og steker brødet i ovnen. Brødet krever ingen heving. Enkelt og greit.

Selv om Steinalderbrød er et populært og godt lavkarbo brød, som er veldig sunt, er det godt å variere med andre brød.  Steinalderbrød er annerledes i smak og konsistens, enn hva man er vant med fra brød i butikken. Dette er en vanesak.

Lavkarbo brød som hever

Etter mye eksperimentering har vi funnet frem til brødoppskrifter som er veldig likt «vanlig» brødmat som inneholder hvete og sukker. Vi har også funnet en måte å bruke gjær på slik at brødet hever.

Vanligvis trenger gjæren sukker for å heve. Sukker ønsker vi ikke å anvende i våre sunn oppskrifter. Derfor har vi kommet frem til en løsning der vi får aktivert gjæren, uten sukker! Resultatet er et nydelig lavkarbo brød som virkelig smaker og føles som et brød skal.

Hemmeligheten

Inulin er et kostfiber som ikke tas opp i tarmen og har tilnærmet ingen påvirkning på blodsukkeret. Det har en glykemisk indeks (GI) på 1. Dette er lavere enn for eksempel tagatesse, en ingrediens som ofte brukes i lavkarbo bakst.

Inulin gir dermed ingen blodsukkerstigning og inneholder svært få kalorier. Ikke nok med det. Inulin er også et fiber som gir næring til tarmbakteriene og er derfor svært gunstig for fordøyelsen.

Det som er enda bedre er at gjæren faktisk bruker inulin til å bli aktivert, uten at inulinet tas opp i tarmen. Dermed får gjæren nødvendig drivstoff, slik at deigen hever og får en nydelig brødkonsistens.

Svært lav GI

Yaconsirup er den beste ingrediensen som inneholder inulin. Dette er en sirup som er presset av roten til yaconplanten som finnes i Sør-Amerika.

Innholdet av karbohydrater i yaconsirup kommer stort sett fra inulin, altså tas ikke disse karbohydratene opp i tarmen. Sirupen har en glykemisk indeks på 3-5, men gjæren vil  «spise» de fleste karbohydratene fra sirupen, slik at innholdet av karbohydrater i brødet blir lavere enn før brødet er ferdig stekt. 

lavkarbo brød

Det er mange som savner brød i et lavkarbo kosthold. Her ser du eksempel på et lavkarbo brød med god smak og fin konsistens: Lavkarbo kneipp.

Resultatet

Vi elsker å prøve ut nye ting, og alle brødene her på siden er utviklet av oss, utenom steinalderbrødet. Vi er opptatt av at lavkarbo brødene våre skal ligne på vanlige brød, med god konsistens og god smak. Steinalderbrødet er en klassisk oppskrift som vi har justert, mens de andre oppskriftene har vi utviklet etter prøving og feiling.

På denne siden publiseres det fortløpende oppskrifter på lavkarbo brød, etterhvert som vi får testet ut nye variasjoner. Send oss gjerne tips dersom du ønsker at vi skal teste ut dine ideer.

Visste du at mange studier viser at lavkarbo kosthold er sunt og ikke skadelige? Du kan lese to av studiene her og her.

Lavkarbo brød oppskrifter

I tillegg til lavkarbo brød har vi også en rekke andre oppskrifter. De finner du her.

Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search