Gå tilbake
+ porsjoner
Ghee oppskrift

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET GHEE / KLARNET SMØR

Allergener: Melk
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 1 pakke smør (1 pakke gir ca 450 gram)
Kalorier:
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 pakke meierismør

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret ved lav varme i en kjele. La smeltingen foregå over god tid, slik at det ikke bobler i smøret. Dersom det bobler vil ikke melkepartiklene samle seg på bunnen, slik meningen er.
  • Når alt smøret er smeltet og du ser at det har samlet seg en tykk hvit masse på bunnen av kjelen er smøret klart. Massen du ser på bunnen er melkepartikler (laktose og melkeprotein) som har skilt seg fra fettet. Dersom det ligger flak av melkepartikler på toppen av smøret kan du enkelt fjerne dette med en øse. Melkepartiklene kastes.
  • Finn en egnet krukke og hell oljen forsiktig over i krukken, slik at du unngår at melkepartiklene følger med. Dersom du ønsker et helt reint resultat kan du helle smøret gjennom et kaffefilter eller et klede.
  • Skru på lokk og oppbevar i kjøleskap eller på kjøkkenbenken i lang tid. Oppbevares krukken på kjøkkenbenken blir det mykt og enklere å anvende.