Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til et rektangel.
Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør før du strør over kanel og søtning.
For å lage små boller deler du først rektangelet i to på midten før du ruller hvert stykke til en pølse. Del opp til små boller som du legger med skjøten ned på et bakebrett med bakepapir.
Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.