Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo Gifflar

Lavkarbo Gifflar - mini kanelboller (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 45 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir ca. 16 boller)
Kalorier: 118kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (malt psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fyll

  • Meierismør
  • Kanel
  • Finesse bakesukker evt. Sukrin Gold
  • Egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til et rektangel.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør før du strør over kanel og søtning.
  • For å lage små boller deler du først rektangelet i to på midten før du ruller hvert stykke til en pølse. Del opp til små boller som du legger med skjøten ned på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.

Næringsinnhold

Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 9g