Lavkarbo Gifflar – mini kanelboller

Lavkarbo Gifflar! Nam!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo Gifflar er en ting vi har savnet. Som de fleste vet så er originalen skikkelig avhengighetsskapende og de fleste har en tendens til å tømme hele posen når de først har begynt. Vi har en dårlig nyhet. Disse er like avhengighetsskapende og vi kan ikke love deg at du vil klare å spise bare én.

Den gode nyheten er at disse er lavkarbo og at blodsukkeret ditt kommer til å takke deg for at du valgte lavkarbo versjonen når du først skulle fråtse i boller.

Innhold av karbohydrater

Deler du deigen i 16 like store deler vil hver bolle inneholder 0.95 gram karbohydrater. I Pågen sine original Gifflar inneholder én 11.7 gram karbohydrater.

Gjæringsmetoden

Bolledeigen er laget med utgangspunkt i ordinær gjærbakst hvor vi har fokus på å aktivere gjæren og gi deigen tid til å heve. Du kan lese mer om denne prosessen her.

Vi har brukt yaconsirup til å aktivere gjæren, og har erfaring med at dette fungerer best av de nevnte alternativene i oppskriften. Får du ikke tak i dette kan du fint bruke inulinpulver, tagatesse eller finesse, som alle inneholder blant annen inulin, som aktiverer og gir næring til gjæren.

Deig uten gjær

Ønsker du å lage denne deigen helt uten gjær kan du gjøre dette ved å la være å tilsette gjær og erstatte dette med 1 ss bakepulver og 1 ts eplesidereddik. Du trenger ikke å heve bollen da, men kan gjerne la de hvile på bakebrettet i hvert fall 15 minutter før du steker den. Vi syntes dette hjelper deigen til å holde formen, slik at den ikke sprekker under steking.

Det fungerer fint uten gjær, men du mister gjærsmak også blir ikke deigen like luftig.

Havrefiber med 0 gram karbohydrater

Som du ser har vi tilsatt havrefiber i oppskriften. Havrefiber er et reint fiberprodukt som inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram. Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg nydelige glutenfrie Gifflar med kanelsmak.

Vær obs på at havrefiber kan tørke ut deigen dersom den eltes lenge. I deig uten hvetemel trenger man ikke å elte lengre enn at man har fått en smidig deig. Syntes du deigen blir for tørr etter at ingrediensene er blandet sammen kan du tilsette mer væske, frem til du får en smidig deig som  en enkel å jobbe med.

Vi har flere bolleoppskrifter

Denne oppskriften på lavkarbo Gifflar er en videreutvikling av vår oppskrift på kanelboller. Ønsker du oppskrift til lavkarbo kanelboller/skillingsboller finner du det her. Vil du ha oppskrift på vanlige lavkarbo boller med havrefiber, finner du oppskrift til det her. Har du lyst å smake en spennende lavkarbo bollekake med bringebær, finner du den oppskriften her.

Lavkarbo Gifflar

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GIFFLAR – MINI KANELBOLLER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 16 Gifflar)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 9g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Boller

  • 1 ss yaconsirup evt. lik mengde inulinpulver, tagatesse eller finesse bakesukker
  • 1 ss tørrgjær
  • 1.5 dl fløte lunken, mandelmelk eller vann (fløte gir ekstra god smak)
  • 50 gram meierismør
  • 2 egg
  • 150 gram cottage cheese
  • 120 gram havrefiber (inneholder 0 gram karbohydrater)
  • 5 ss finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts xanthan gum (kan utelates, men det kan føre til at bollene får sprekker i ovnen)
  • 0.5 ts salt
  • 1 ss kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • Tips: Tilsett opp mot 1 dl ekstra lunken væske ved behov. Ved langvarig elting vil deigen bli tørrere.

Fyll

FREMGANGSMÅTE

  • Aktiver gjæren ved å blande yaconsirup, gjær og lunken fløte, eller annen foretrukket væske, i en bakebolle. La blanding stå i ti minutter, mens du gjør klart det andre.
  • Smelt smør og bland dette med egg og cottage cheese i en blender. Lag en klumpfri masse, vær nøye i denne prosessen slik at alle cottage cheese klumpene knuses. Hell blandingen i bakebollen sammen med gjæren når den har begynt å skumme. Dersom gjæren ikke skummer betyr det at den ikke er aktivert. Den trenger ikke å skumme mye, men du skal kunne se at det har dannet seg et tynt lag på toppen.
  • Tilsett alt det tørre og bland godt med miksmaster eller kjøkkenmaskin. Ikke elt for lenge, da vil du få en tørr deig. Syntes du deigen er for klissete kan du tilsette litt og litt havrefiber til du får en konsistens som er mulig å kjevle. Er deigen for tørr, slik at den sprekker, kan du tilsette litt og litt ekstra væske.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til et rektangel.
  • Skjær meierismør av kaldt smør med en ostehøvel, og legg smør jevnt utover deigen. Du tenger ikke å dekke hele deigen, men vær raus. Strø over godt med sukrin gold, eller annen fortrukket søtning og rikelig med kanel.
  • Skjær rektanglet i to på tvers over langsiden, før du ruller hver ende mot hverandre. Det er ikke så nøye hvordan du gjør dette, så lenge du får små boller, dersom du vil lage Gifflar. Rull deigen sammen til en pølse og la den ligge med skjøten ned på et bakebrett med bakepapir. Bollene skal ikke ligge med åpningen opp, slik man vanligvis steker kanelboller.
  • Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i 30 – 45 minutter.
  • Sett på stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader, slik at den er varm til heveprosessen er ferdig.
  • Pensle bollene med pisket egg.
  • Stekes på nest nederste rille i ovnen i 20 – 30 minutter, avhengig av størrelsen på bollene dine.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search