Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo boller med havrefiber

Lavkarbo boller med havrefiber - saftige boller (glutenfritt)

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 deig (1 deig gir ca. 8 boller)
Kalorier: 231kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 klype vaniljepulver (valgfritt)
  • Egg til pensling

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.

Merknader

Aktivering av gjær
Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). 
Lavkarbo fastelavnsboller 
Disse bollene er perfekt som fastelavnsboller. Da pisker du fløte og søtning til krem. Del bollene i to og fyll de med krem og bær eller syltetøy. Legg toppen av bollen over kremen og dryss over sukrinmelis.

Næringsinnhold

Kalorier: 231kcal | Karbohydrater: 1,2g | Protein: 6,3g | Fett: 17,9g