2dlkremfløte evt. mandelmelk eller vann (fløte gir best smak)
50gsmeltet meierismør
3eggstr. M eller L
120ghavrefiber
25gFinesse bakesukker
20gFiberhusk (psyllium)
2tsbakepulver
1tstørrgjær
0,5tssalt
1tskardemomme
1klype vaniljepulver (valgfritt)
Egg til pensling
Fremgangsmåte
Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
Rull deigen til en jevn pølse på kjøkkenbenken og del den i like store emner. Fukt hendene med litt olje eller vann hvis deigen er klissete. Form hvert emne til en rund bolle og legg dem på et bakebrett med bakepapir.
Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.
Merknader
Aktivering av gjærDersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). Lavkarbo fastelavnsboller Disse bollene er perfekt som fastelavnsboller. Da pisker du fløte og søtning til krem. Del bollene i to og fyll de med krem og bær eller syltetøy. Legg toppen av bollen over kremen og dryss over sukrinmelis.